Ciorba taraneasca de cartofi noi

de MotanLaOale in Ciorbe, 22 Iul 2014 | 13354 vizualizari

 

Inspitata de Simona72. Ea este de vina pentru cat de buna este! :)))

 

INGREDIENTE

  • 500g cartofi noi
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • sare
  • piper
  • 300g smantana
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de cartofi noi:

Se curata legumele, se spala si se taie rondele.


ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.


Ardei se curata, se spala si se taie patratele.


Cartofii se curata, se spala si se taie bucati potrivite.


Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, legumele si ardeii si se calesc 4-5 minute.


Se toarna 3-4 cani de apa si se fierbe 40-45 minute.


Cand sunt fierte bine se pun cartofii, se completeaza cu apa si se fierb 15-20 minute. Atentie ca se fierb repede si se sfarama.


Se pune mararul, se potriveste de gust, se mai da un clocot si se ia de pe foc.


Smantana se amesteca bine cu cele doua galbenusuri intr-un castron mai mare.


Dupa ce lasam ciorba la racit 5 minute, luam 2 polonice de ciorba si punem peste smantana.


Se amesteca bine si se toarna in ciorba amestecand continuu.


Se serveste calda dar si rece este la fel de buna, cu ceapa sau ardei iute.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

La servire se poate presara marar tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

MotanLaOale 1

13.08.2014, 14:11

babi5 1

16.12.2014, 07:10

MotanLaOale 1

16.12.2014, 08:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de cartofi noi