Ciorba taraneasca de cartofi noi

de MotanLaOale in Ciorbe, 22 Iul 2014 | 24149 vizualizari

 

Inspitata de Simona72. Ea este de vina pentru cat de buna este! :)))

 

INGREDIENTE

  • 500g cartofi noi
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • sare
  • piper
  • 300g smantana
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de cartofi noi:

Se curata legumele, se spala si se taie rondele.

ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

Ardei se curata, se spala si se taie patratele.

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati potrivite.

Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, legumele si ardeii si se calesc 4-5 minute.

Se toarna 3-4 cani de apa si se fierbe 40-45 minute.

Cand sunt fierte bine se pun cartofii, se completeaza cu apa si se fierb 15-20 minute. Atentie ca se fierb repede si se sfarama.

Se pune mararul, se potriveste de gust, se mai da un clocot si se ia de pe foc.

Smantana se amesteca bine cu cele doua galbenusuri intr-un castron mai mare.

Dupa ce lasam ciorba la racit  5 minute, luam 2 polonice de ciorba si punem peste smantana.

Se amesteca bine si se toarna in ciorba amestecand continuu.

Se serveste calda dar si rece este la fel de buna, cu ceapa sau ardei iute.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

La servire se poate presara marar tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu carne de porc