Ciorba taraneasca de perisoare

de RuxyRux in Ciorbe, 11 Dec 2010 | 9083 vizualizari

 

E o ciorba care la noi in familie are mare trecere...e iubita de toata lumea, pentru ca e delicioasa....

 

INGREDIENTE

Zarzavat de ciorba:

  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • un dovlecel mic
  • 4 cartofi
  • 1 lingura ulei
  • 1 l bors
  • 2 linguri bulion facut in casa sau 300 gr rosii rase pe razatoare
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • leustean

pentru  perisoare:

  • 500 gr piept pui tocat
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de perisoare:

Spalam si tocam mai din topor zarzavatul, ca doar facem ciorba taraneasca...


Incingem o lingura de ulei in oala si adaugam zarzavatul tocat, sotam cateva minute si apoi stingem cu apa. lasam sa fiarba putin si cand incepe sa dea in clocot, facem focul mai mic si punem perisoarele.


Perisoarele:


Amestecam carnea cu ceapa rasa cu oul, cu sarea cu orezul si formam bilute mici.


Cand perisoarele si zarzavatul au fiert, dregem ciorba.


Punem bulionul( sau rosiile rase), jumatate de l de bors, apoi batem oul intr-un castronel cu putin bors ramas si apoi luam cate putin din oala si punem peste oul cu bors amestecand continuu, turnam apoi totul in oala usor, si restul de bors lasam sa mai fiarba zece minute, saram dupa gust si punem si jumatate din leusteanul tocat, apoi stingem focul si mai punem si restul de leustean,punem capacul si apoi servim cu smantana si ardei iute .


E atat de gustos....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Bya Ralu 1

19.05.2013, 20:30

buna

marianascarlat 1

26.05.2013, 06:30

Buna ciorbita!

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 11:45

buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu smantana