Ciorba ungureasca de conopida

de Sidy in Ciorbe, 28 Feb 2013 | 3668 vizualizari

 

Daca ai pofta de mancaruri puternic condimentate, cu mult ardei iute alege bucataria ungureasca.
Supele si ciorbele specific unguresti au la baza legume multe, crutoane,galusti, chimen. Se consuma atat la dejun si chiar la cina..
Eu am ales aceasta ciorba foarte gustoasa.De obicei supele si ciorbele ungureşti sunt foarte consistente si se servesc fierbinţi în bolul de servire nu în farfurie.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mijlocie
  • 2 morcovi mari
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1/2 gulie
  • 1/2 ardei rosu
  • 500 g oase de pui cu carne
  • 200 ml smantana
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml zeama dupa ardei iuti murati
  • sare
  • piper Kotany
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ungureasca de conopida:

Curatam zarzavatul, il spalam si il taiem cubulete.Conopida o curatam de frunze si o rupem buchetele.


Ardeiul si usturoiul le tocam marunt, la fel frunzele de patrunjel verde.


Oasele le punem la fiert in apa cu sare cam o ora.Le spumam apoi strecuram supa separat.Carnea fiarta o dezosam si o lasam deoparte.


Intr-o oala punem uleiul la incalzit si adaugam jumatate din morcovii taiati sa ii sotam , pentru a da o culoare frumoasa ciorbei.


Adaugam 4 l de supa de pe oase, zarzavatul taiat , ardeiul si usturoiul.Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic pina sunt fierte toate legumele.


Adaugam carnea dezosata si taiata bucatele si buchetelele de conopida.


Lasam sa mai fiarba 10-15 minute pina este fiarta si conopida. Adaugam zeama dupa ardeii iuti, dupa gust, lasam sa dea un clocot , apoi stingem focul.


Un polonic cu ciorba fierbinte il amestecam cu smantana si il rasurnam apoi in ciorba.Omogenizam.


Deasupra presaram frunze de patrunjel verde tocat.



Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Servim ciorba alaturi de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ungureasca de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Doinavar 1

28.02.2013, 11:35

Vad ca te-ai specializat in ciorbe unguresti. Se vede ca stai la cativa km de granita. Care mai de care mai buna.

Satisfyyourcravings 1

28.02.2013, 11:40

Cât de interesant!

Rocsi 1

28.02.2013, 13:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de conopida cu brocolli si risini