Ciorba usoara cu ciuperci de roua

de Valclaudia in Ciorbe, 6 Iun 2015 | 4130 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov mare
  • cca 500 gr. ciuperci de roua (congelate le-am avut eu)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 rosii trecute prin robot
  • 1 ardei gras
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • 3 linguri mix de orez
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • apa plata, cca 1,5l
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba usoara cu ciuperci de roua:

Curatam ceapa verde,morcovul si ardeiul gras, le spalam sub jet de apa rece.

Ceapa se toaca arunt, morcovul se taie rondele iar ardeiul il taiem bucatele, apoi le punem la sotat pentru 4-5 minute in 2-3 linguri ulei de masline.

Adaugam ciupecile de la congelator (nu am mai avut timp sa le dezghet), asezonam cu sare si piper dupa gust,punem 1,5l apa rece in oala si lasam sa fiarba la foc potrivit ciorba.

Dupa cca 20 minute adauga pasta de ardei si rosiile trecute prin robot,lasam pana da ciorba din nou in clocot.

Adaugam orezul clatit in apa rece si lasam la fiert ciorba pana fierbe si orezul.

Stingem focul, presaram verdeata proaspat tocata, acoperim din nou oala sa se intrepatrunda aromele iar dupa cca 10 minute portionam in farfurii si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba usoara cu ciuperci de roua" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de usturoi cu pui "nefugit"