Ciorbita de ied

de Ina in Supe/Ciorbe, 23 Mai 2010 | 7739 vizualizari

 

Se face rar, dar se papa cat ai clipi..... Acra si aromata.

 

INGREDIENTE

 

  • capul, coada, gatul de ied
  • matele de ied
  • o ceapa
  • un morcov
  • telina
  • rosii in bulion ( 500 g.)
  • un litru de bors
  • sare
  • piper
  • leustean verde

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de ied:


Carnea se tine 30 minute in apa rece, pentru a difuza gustul in zeama.


Matele se taie in lung, cu varful unui cutit, apoi se spala in 5-6 ape cu sare si bicarbonat, pana devin albe si nu mai miros urat.


Se pune carnea la fiert avand grija sa adunam spuma formata, apoi adaugam si matele spalate si taiate in fasii lungi de cca 6 cm.


Daca nu se mai formeaza spuma punem zarzavatul tocat si lasam sa fiarba. Cand ceapa e fiarta adaugam rosiile tocate marunt. La final, turnam borsul de casa fierbinte si mai lasam doua-trei clocote. Oprim focul si presaram leustean verde din belsug.




 

TIPS-URI

1

Carnea de ied si de miel nu se spala niciodata cu apa calda, pentru ca ii schimba gustul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de ied" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Panacris 1

30.03.2013, 20:54

babi5 1

25.06.2013, 19:20

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 13:07

ce ciorbica buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu ciuperci