Ciorbita de praz cu cartofi

de Sidy in Ciorbe, 20 Ian 2012 | 1631 vizualizari

 

Prazul este bogat în vitamina C, PP, B6, fier și magneziu.
Prazul poate fi întrebuințat în tratamentul unor diverse afecțiuni: arterioscleroză, acnee, afecțiuni respiratorii, hemoragie nazală, îndepărtarea roșeții tenului, tuse, ragușeală, laringită, faringită, elimină viermii intestinali.
Prazul este un bun laxativ, fiind recomandat persoanelor ce sufera de constipație, este calmant și diuretic. Poate fi utilizat și la îngrijirea părului, pentru oferirea unor reflexe deosebite (decoct de praz).
Si pentru ca este atat de eficient , azi am sa va ofer o ciorba foarte sanatoasa....

 

INGREDIENTE

  • 1 praz
  • 2-3 cartofi albi
  • 1 morcov mic
  • 300 ml sana
  • 1 lingurita unt
  • 2 catei usturoi
  • frunze verzi de patrunjel si de marar
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de praz cu cartofi:

Curatam prazul, il spalam si apoi il taiem marunt.


Curatam cartofii si ii taiem cubulete


Morcovul dupa ce l-am curatat il radem pe razatoarea cu gauri mici.


Usturoiul curatat il tocam marunt.


Topim untul si adaugam morcovul pe care il invartim de cateva ori pina dezvolta in unt o culoare portocalie. Adaugam si celelalte legume, asezonam si punem 3-4 l de apa.


Acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic cam 20-30 de minute.


Cand legumele sunt fierte stingem focul.


Sana o amestecam bine cu doua polonice de ciorba si apoi o rasturnam in oala.


Patrunjelul verde si mararul verde tocate marunt, le adaugam la sfarsit.


Servim ciorbita cu ardei iute.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de praz cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

RuxyRux 1

20.01.2012, 18:54

Oooo Sidy!!!!Fix pe gustul meu

Panacris 1

27.02.2013, 17:24

Ce idee buna! Gata m-am dus la treaba!

Sidy 1

28.02.2013, 08:35

Panacris sa-mi spui , te rog, daca vi-a placut !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de praz cu cartofi