Cipsuri de sunca coppa

de Sylvia in Porc, 8 Dec 2013 | 1437 vizualizari

 

Asa cum v-am promis o sa va arat si cateva mici secrete din culisele bucatariei profesionale, in esenta extrem de simple dar care presupun o anumita tehnica de realizare.

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de doua tavi pentru cuptor
  • hartie de copt
  • sunca pentru facut cipsurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cipsuri de sunca coppa:

Intr-o tava pentru cuptor se aseaza pe o hartie de copt bucatile de sunca din care facem cipsurile. Aici intervine partea de tehnica mai putin cunoscuta, daca le-am aseza asa la cuptor din cauza caldurii si a curentului de aer ele s-ar contorsiona si s-ar usca sifonate. Se pune peste ele inca o hartie de copt. Se aseaza peste ele inca o tava de aceasi dimensiune sau putin mai mica care sa preseze si sa aplatizeze sunca si sa o forteze sa se coaca intinsa bine.


Tavile suprapuse asa se pun la cuptorul incins la 210 grade fix timp de aproximativ 5-8 minute, verificati dupa 5 minute pentru ca depinde de cuptor. Eu folosesc un cuptor electric si caldura vine atat de jos cat si de sus. Sunt gata atunci cand sunt bine coapte si crocante.


Se lasa pe o hartie absorbanta si se manipuleaza atunci cand sunt bine racite. Sunt extrem de aromate si crocante, cu ele se poate asezona orice supa, pentru paste, pentru decor .


Aduc o nota crocanta si extrem de aromata, nu sunt doar un decor sunt o completare eficienta care aduc acel”ceva” la o mancare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cipsuri de sunca coppa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

LUK 1

09.12.2013, 20:38

super!sarbatori fericite !!

deyutzky 1

10.12.2013, 00:37

Sylvia 1

10.12.2013, 11:25

merci Luk sarbatori fericite si tie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Cipsuri facute in casa