Ceafa la tava alla Claudiu

de Sidy in Porc, 2 Mai 2010 | 7568 vizualizari

 

O reteta conceputa si executata de fiul meu Claudiu...

 

INGREDIENTE

  • 8 buc ceafa porc
  • 8 buc sunca afumata
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar vin alb
  • cimbru
  • alte plante aromate
  • zeama de lamaie
  • 3 fire ceapa verde cu cozi cu tot
  • 2 mere
  • 50 g unt
  • 5-6 morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la tava alla Claudiu:

Se pregateste marinada( baitul) din ulei, vin, zeama de lamaie, plantele aromate, cimbru sare si piper. In acest bait se scufunda feliile de ceafa si se tin la rece cateva ore bune sau de seara pina dimineata.


Ceapa verde se taie in fasii subtiri. Merele se curata si se taie felii. Morcovii se curata, se spala si se taie in doua pe lungime.


Punem cuptorul la incalzit la 180 de grade.


Luam o tava pe care o ungem cu unt si asezam in ea feliile de ceafa marinate.Mai punem sare si piper daca este cazul.Deasupra feliilor de carne asezam feliile de sunca afumara, feliile de mere si fasiile de ceapa verde.La sfarsit asezam morcovii si stropim cu putin ulei de masline si cateva linguri din bait.


Dam tava la cuptor si lasam sa se coaca ceafa pina se patrunde bine. Ceafa se serveste cu cartofii aurii langa si legumele din tava.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la tava alla Claudiu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

02.05.2010, 18:32

epurasha2bb 1

03.05.2010, 12:01

foarte interesant Sidy!

nadina73 1

03.05.2010, 14:04

arata foarte bine felicitari si 5 furculite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ceafă de porc la cuptor