Cirighele

de babi5 in Dulciuri, 25 Iun 2013 | 6019 vizualizari

 

Acest desert este ..desertul copilarii mele ,ne facea mama aproape in fiecare saptamina . Sunt un fel de gogosi fara drojdie se framinta cu bicarbonat si se prajesc in ulei la fel ca si gogosile ..

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 3 iaurturi 1,75 ml.
  • 1 lingurita bicabonat
  • 3 oua
  • 2 zahar vaniliat
  • 250 gr zahar
  • 1 lamie
  • 1 l ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cirighele:

Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie, se stinge bicarbonatul cu sucul de lamaie, se adauga zaharul, iaurtul, oale intregi, 50 ml ulei si zaharul vaniliat. Se framinta un aluat mai elastic ca sa-l putem intinde (daca este prea tare mai adugam un picut de apa minerala) Lasam la rece pentru 30 minute.


Intindem o foaie potrivit de groasa, taiem fisii si fiecare fisie o taiem bucati in forma de romb. Fiecare romb il crestam in mijloc si impletim. Repetam operatia pina se terminam aluatul.


Intr-o cratita (sau tigaie ) punem uleiul la incins si cind este incins bine punem cirighelele la prajit. Cind s-au rumenit pe ambele parti le scoatem pe un platou pe hirtie absorbanta (sa absoarba surplusul de grasime). Lasam sa se raceasca si se pudreaza cu zahar praf.

 

TIPS-URI

1

Se pot servi si cu dulceata sau cicolata tartinabila

Daca ti-a placut reteta noastra "Cirighele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

babi5 1

26.06.2013, 08:47

Da mihaiela eu asa ma-m trezit cu denumirea de cirighele multumesc mult

babi5 1

26.06.2013, 08:48

Nu se face greu alexa_elena si sunt bune ..

babi5 1

26.06.2013, 08:48

De data asta Rocsi maninci o cirighea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fundite aromate