Ciulama de inimi si pipote de pui

de Ela68 in Pui, 12 Oct 2012 | 9430 vizualizari

 

La asta ma pricep eu cel mai bine !

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa medie
  • 600 gr pipote si inimi
  • 500 gr lapte
  • 400 gr zeama in care a fiert carnea
  • 130 gr faina
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 100 ml ulei
  • 60 gr unt
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de inimi si pipote de pui:

Mai intai spalam si curatam pipotele si inimile si le punem la fiert. Tocam ceapa si o punem la calit impreuna cu uleiul si Mirodenia ( sau vegeta de casa, eu n-am facut pana acum ). Multa lume nu foloseste ceapa la ciulama, insa noua ne place foarte mult. Cine doreste o mancarica mai dulceaga, poate sa elimine ceapa.


Cand e aproape gata, adaugam untul si il lasam sa se topeasca


Adaugam treptat faina si amestecam energic cu un tel.


Trebuie actionat rapid sa nu se formeze cocoloase.


Incepem sa adaugam zeama de la carne, care trebuie sa fie fierbinte.


Pe masura ce adaugam lichidul, vom observa ca ciulamaua incepe sa se formeze, iar la inceput este destul de vartoasa.


Cand am terminat de adaugat zeama de carne, continuam sa adaugam cate putin laptele fierbinte, amestecand continuu.


Ne oprim sa adaugam din lapte in momentul in care arata ca o smantana "curgatoare". Acum lasam sa fiarba cateva minute la foc mic, se vor observa formandu-se niste bule punctiforme.


Tocam pipotele si inimile. Apoi verdeata si le adaugam in ciulama.


Apoi piperul.


Servim fierbinte, alaturi de o mamaliga aburinda..


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de inimi si pipote de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

lilik 1

12.10.2012, 17:45

deci...e grozava(imi ploua-n gura...ce pofta)

MotanLaOale 1

12.10.2012, 19:28

Ela68 1

12.10.2012, 20:00

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

RETETA RECOMANDATA
Inimioare si pipote in sos dulce-acrisor la Hot-pan