Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am incercat aceasta reteta facuta prin Ardeal de la prietena noastra comuna Sidy si mi-a placut foarte mult;este diferita de reteta moldoveneasca dar gustul este la fel de minunat!!
Pulpele portionate le prajim in ulei incins dupa care le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa taiata marunt, ardeiul cubulete, ciupercile feliate, rosiile tocate marunt si jumatate din patrunjel, de asemenea tocat marunt. Dupa ce s-au calit legumele, adaugam carnea si vinul. Dupa ce s-a evaporat alcoolul, condimentam si lasam sa fiarba 10 minute. Dupa acest timp daca sosul a scazut putin, adaugam incet smantana, lasam sa fiarba incet amestecand pana se ingroasa.
Servim calda cu mamaliguta si restul de patrunjel deasupra.
1
daca aveti smantana in sosuri pentru a evita faina sau alt agent de ingrosare folositi smantana lichida
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult