Ciulama de pui cu smantana

de gugugh in Pui, 27 Oct 2010 | 15137 vizualizari

 

este o reteta usoara pe care o prepar atunci cand nu prea am timp de stata prin bucatarie

 

INGREDIENTE

  • carne de pui(cantitatea e dupa preferinta)
  • 300 gr smantana grasa
  • 3 linguri faina
  • morcov
  • telina
  • ardei gras
  • ceapa
  • sare,piper
  • malai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu smantana:

Mai intai spalam carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce o spumam adaugam morcov, telina, ardeiul gas, ceapa si lasam sa fiarba pana carenea e patrunsa. Intr.un alt vas incincem putin ulei si trecem carnea sa se prajeasca f putin.Intre timp omogenizam bine smantana cu faina si diluam cu zeama in care a fiert carnea. Adaugam peste carnea usor rumenita si mai adaugam zeama de la carnea fiarta atat cat dorim de groasa ciulamaua. Dam cateva clocote si la sfarsit adaugam patrunjel tocat fin pt decor.


Pentru mamaliga punem intr.un ceaun de preferat, apa cu sare si putin malai si lasam pana incepe sa fiarba. Adaugam malai in functie de cate portii dorim sa iasa. lasam la foc mic sa fiarba cca 20 min.


Se serveste alaturi de ciulamaua calda.

 

TIPS-URI

1

La ciulama putem adauga la calit si ciuperci. iese mai bogata

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

gugugh 1

27.10.2010, 14:54

multumesc giuliana si ma bucur ca ti.a placut

nadina73 1

28.10.2010, 00:05

super buna vin la o portie deschide usa

gugugh 1

28.10.2010, 11:23

te astept nadina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu pipote si inimi de pui