Ciulama/papricas de pui

de Sylvia in Pui, 4 Feb 2010 | 11780 vizualizari

 

Este o mancare care imi aminteste inevitabil de copilarie, de dupa-mesele in care ma intorceam acasa si gaseam un miros de mancare proaspat facuta, de serile de iarna cand noaptea venea mai repede decat mi-as fi dorit …

 

INGREDIENTE

  • pui de casa neaparat daca vrem o ciulama gustoasa ( eu am pus pulpele si aripile de la un pui ),
  • 2 cepe potrivite,
  • un morcov,
  • o jumatate de ardei ,
  • mai putem pune si o lingura de zarzavat pentru iarna ( eu am radacinoase morcov, patrunjel, pastranac date pe razatoare) , daca nu punem o lingurita de delikat de legume, 
  • 2 linguri de ulei de porumb sau de floarea soarelui,
  • o lingurita de boia,
  • 100 ml lapte,
  • o lingura faina ,
  • o lingura de smantana,
  • verdeturi in functie de preferinta ( patrunjel sau telina verde) .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama/papricas de pui:

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare si lasam sa se caleasca cateva minute la foc foarte mic .


Dupa aceea adaugam bucatile de pui si lasam la foc mic cu sare si piper pret de cateva minute. Adaugam apoi boia si apa fierbinte cat sa treaca peste pui si lasam cu capac si la foc mic. Pe masura ce fierbe mai adaugam apa fierbinte, daca scade apa, si lasam sa fiarba incet pana este gata puiul, mai condimentam daca trebuie.. Intr-un bol amestecam laptele rece cu o lingura de faina si turnam sosul peste carne si mai lasam sa clocoteasca putin. Punem si o lingura de smantana si mai dregem cu condimente daca trebuie, inchidem focul si punem verdeturi aromate taiate marunt. Se serveste calda cel mai bine cu mamaliguta proaspata si muraturi, va doresc pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama/papricas de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Oana 1

04.02.2010, 15:07

Ce bunatate!

cory 1

04.02.2010, 16:43

Sylvia 1

04.02.2010, 17:05

Ma bucur ca va place va servesc cu o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Pui si pulpe aromate la cuptor