Mancare de gutui cu pui

de Brindusa in Pui, 2 Dec 2011 | 2977 vizualizari

 

Mai, nu stiu cum se face da eu mereu ratez retetele cu numar rotund. Cand am ratat-o pe a 100-a eram la inceput si am zis ca o sa ma obisnuiesc. La a 200-a si un pic deja am inceput sa ma oftic. Pai macar asa sa fiu si eu pusa la panoul de onoare, ziceam eu. Ca altfel oricum nu ma baga nimeni in seama :P
Gata, mi-am jurat eu in barba, cand ajung la nr 300 nu ma mai las! Daaa. N-ai sa vezi :))))
Azi sunt la reteta nr 301 pe bucataras si nici nu mi-am dat seama cand s-au strans atatea. E asa de usor sa le pierzi numarul pe aici. Cook and smile :)

 

INGREDIENTE

  • 3 gutui mari
  • 700 g piept de pui dezosat, taiat bucati mari
  • 1 lingura amidon
  • 100 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de gutui cu pui:

Curata gutuile de seminte si partea mai tare din mijloc, dar lasa-le coaja.Taie-le in felii mai groase


Topeste untul intr-o tgaie mai mare si prajeste feliile de gutui pe toate partile, pana ce se auresc.


Intr-o alta tigaie incalzita bine pune bucatile de pui si lasa-le pana ce se auresc pe toate partile si sunt aproape facute. Sareaza-le si pipereaza-le. Pune-le langa gutui in tigaia mare.


Toarna 3/4 cana de apa,pune capacul si lasa cateva minute pana ce gutuile s-au inmuiat, dar nu sunt flescaite. De asemenea carnea trebuie sa fie facuta.


Amesteca amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, pana ce se dizolva bine. Pune-l peste carne, si lasa 2-3 clocote. Ai grija ca sosul se intareste foarte repede, pentru ca gutuile contin pectina.


Potriveste de sare si piper.


Optional se poate face un sos caramel cu care se stropeste mancarea de gutui.


later edit: am uitat, dar va spun acum. Cand torni 3/4 de cana de apa, poti pune si niste vin alb in loc de apa. Eu asa am facut. Ii da un gust aparte.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de gutui cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Lau 1

03.12.2011, 17:10

place

-Miti- 1

03.12.2011, 22:04

n-am mai incercat,dar daca mi-au placut merele probabil gutuile o sa-mi placa si mai mult

RuxyRux 1

03.12.2011, 23:01

Felicitari Brandusa la cat mai multe retete deosebite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de gutui