Ciuperci si broccoli in sos de soia

de mirela0911 in Mancaruri de post, 25 Mar 2016 | 1303 vizualizari

 

Am gatit acest fel de mancare pentru o zi de post. M-am inspirat de pe internet si am gatit-o cu ce am avut eu la indemana. A iesit o mancare delicioasa, chiar daca nu are si carne.

 

INGREDIENTE

  • 1 buchet brocoli
  • 4 ciuperci champignons
  • 1 ceapa alba medie
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lg rasa de faina
  • 2 lg sos de soia
  • 1 lg ulei de masline
  • 1 lgt miere de albine
  • 1/2 lgt pudra de ghimbir
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 cana apa
  • sare optional
  • seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci si broccoli in sos de soia:

Pentru inceput pregatim toate ingredientele pentru a le avea la indemana, deoarece se lucreaza foarte repede, la foc iute si timp scurt.


Brocoli se rupe in buchetele mici si se spala bine. Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata si se taie in patru, apoi felii.


Intr-un bol se amesteca cu ajutorul unui tel faina, sosul de soia, mierea, uleiul de masline, pudra de ghimbir si apa. Se lasa deoparte.


Se ia o cratita antiaderenta, se pune uleiul de masline si se aseaza pe foc iute. Cand s-a incins uleiul, se pun legumele: brocoli, ciupercile si ceapa. Se amesteca continuu pentru a se cali, timp de 4-5 minute. Se amesteca din nou in bolul cu sos de soia apoi se toarna peste legume, amestecand continuu, timp de 2 minute. Se va forma un sos. Se acopera cratita pret de inca 2-3 minute, dupa care se ia de pe foc.


Se scoate mancarea intr-un bol, se presara deasupra seminte de susan apoi se serveste.


Pofa buna!

 

TIPS-URI

1

Este de preferat sa se foloseasca o tigaie wok.

2

Se poate servi si cu carne de pui, prajita in acelasi fel, adica la foc iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci si broccoli in sos de soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

elucubratiiculinare 1

27.03.2016, 09:01

trebuie sa o incerc si eu

mirela0911 1

27.03.2016, 19:11

Geanina87 1

28.03.2016, 12:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei