Ciuperci si legume la cuptor

de Adinacarla in Mancaruri de legume, 21 Oct 2010 | 25866 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi
  •  1morcov
  • 1 vanata
  • 1 ardei
  • 1 ceapa verde
  • 500g ciuperci
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • bulion
  • putin ulei
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci si legume la cuptor:

Am curatat si spalat toate legumele.

Cartofii i-am taiat in 4, Morcovii i-am taiat rondele subtiri, Ardeiul l-am taiat cubulete. Vanata am tait-o rondele, Ceapa verde la fel am tocat-o mai mare. Ciupercile le-am taiat in 4. Cateii de usturoi i-am taiat feliute.

Intr-o tava cu putin ulei am asezat cartofii, morcovii, ardeiul si vanata. Am presarat sare si piper si am acoperit cu apa iar apoi am inreodus tava in cuptorul incins. Am tinut tava pana cand legumele au fost aproape facute ( cand furculita a intrat usor in cartof), apoi am pus usturoiul si ciupercile iar peste am turnat bulion.

Am mai lasat tava la cuptor pana cand s-au facut si ciupercile.

Se poate la final imediat ce se scoate tava din cuptor sa se rada deasupra cascaval...dar eu nu am avut in acel moment.

Merge servit ca mancare de post sau ca si garnitura alaturi de o friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci si legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu legume