Ciuperci umplute cu brânză și cartofi la cuptor

de Pur_si_simplu_papa_bun in Mancaruri de legume, 24 Aug 2011 | 3569 vizualizari

 

Foarte simple și foarte gustoase sunt ciupercile umplute! La cuptor sau la grătar pot acompania o friptură sau un simplu pahar de vin alb (sec, dacă se poate) sau, după cum vă propun eu, pot constitui chiar ele elementul principal al mesei alături de niște cartofi aurii cu verdețuri la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • • 4 ciuperci de cultură cu pălărie mare
  • • 6 cartofi tăiați felii groase
  • • caș sau brânză burduf
  • • 2 cepe roșii potrivite
  • • ulei de măsline
  • • pătrunjel și rozmarin verde
  • • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu brânză și cartofi la cuptor:

Am început să pregătesc cartofii deoarece au nevoie de mai mult timp pentru coacere. Cepele roșii le-am tăiat feliuțe și le-am pus alături de cartofi. În mojar am amestecat verdețurile tocate cu 2-3 linguri de ulei de măsline și le-am turnat peste feliile de cartofi și ceapă. Am omogenizat bine amestecul astfel încât feliile de cartofi și ceapă să fie bine unse cu uleiul cu verdețuri.


Am pus sare și piper, am acoperit vasul cu folie de aluminiu și l-am dat la cuptor pentru mai mult de o oră. Spre sfârșitul coacerii am luat folia să se rumenească cartofii și ceapa.


În timp ce se coceau cartofii la cuptor am pregătit ciupercile. Le-am frecat bine cu un prosop de bucătărie și le-am tăiat codițele. Am pregătim un vas mic de ceramică în care am pus ciupercile, le-am stopit cu un pic de ulei de măsline și le-am asezonat cu sare și piper. Vasul l-am băgat la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute.


Cu cașul mărunțit și amestecat cu pătrunjel tocat am umplut pălăriile ciupercilor pe jumătate făcute și le-am dat din nou la cuptor până se topește brânza.


Sunt delicioase alături de cartofii rumeniți și ceapa dulce, binențeles cu o salată de roșii și castraveți! Să aveți poftă bună!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu brânză și cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:40

bune bune

Bya Ralu 1

24.06.2012, 17:51

ce bun

babi5 1

12.12.2014, 20:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu branza la cuptor