Ciuperci umplute pariziene - a la Giada

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 7 Iun 2015 | 6149 vizualizari

 

Imi plac retetele mediteraneene dar si internationale ale Giadei di Laurentis . De data aceasta a reconstituit o reteta de ciuperci umplute cu branza albastra servite intr-un restaurant select din Paris .Un aperitiv delicios , elegant si rapid de preparat . Aceste ciupercute umplute pot fi servite si ca garnitura langa o bucata de carne sau peste la gratar .

 

INGREDIENTE

  • 12 ciuperci medii[ nu foarte mari ]
  • 100 gr branza Gorgonzola picante
  • 1 rosie
  • 2 oua
  • 2-4 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • rosii , salata verde , patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute pariziene - a la Giada:

  1. Ciupercile spalate cu jet de apa rece , zvantate , curatate de codite se sareaza si pipareaza .
  2. Rosia se spala si se taie cuburi nu foarte mari .
  3. Ouale se bat spuma cu putina sare si faina alba . amestecul trebuie sa aiba consistenta unei smanatani .
  4. In fiecare ciuperca se distribuie cate un cubulet de rosie , se umple cu branza , se da prin faina alba si amestecul cu ou .
  5. Ciupercile se prajesc in ulei incins si se scot pe un servetel care va absorbi surplusul de ulei .
  6. Serviti ciupercile pe pat de salata verde , rosii si presarate cu patrunjel verde .

TIPS-URI

1

Veti umple usor ciupercile daca branza va fi scoasa din timp de la rece .

2

Verificati prospetimea oualor spargandu-le pe fiecare separat .

3

Pentru prajit folositi o craticioara- veti folosi mai putin ulei si acesta va avea nivelul optim[ trebuie ca ciupercile sa fie acoperite de ulei la prajit ]

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute pariziene - a la Giada" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Minitarte sarate