Clafoutis cu capsune

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 5 Iun 2015 | 1411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsune
  • 16 linguri cu faina
  • 8 linguri cu zahar
  • 600 ml lapte proaspat
  • 6 oua mari
  • 2 linguri cu unt pentru uns tava
  • coaja rasa de la o portocala
  • optional: esente de rom si/sau vanilie
  • zahar tos pentru pudrat clafoutis
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu capsune:

Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri cu zahar, adaugand apoi, rand pe rand, faina, laptele, esentele si coaja de portocala.


Ungem o forma termorezistenta cu unt si asezam uniform capsunele.


Compozitia obtinuta, asemanatoare celei pentru clatite, o turnam peste capsune.


Punem vasul in cuptorul preincalzit si coacem clafoutis pana ce trece testul clasic, cel al scobitorii.


Pastram vasul in cuptor, pana ce se raceste treptat, moment in care putem presara zaharul tos.


Se serveste rece. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Personal evit pe cat de mult posibil folosirea esentelor artificiale. De aceea recurg la coaja rasa de portocala sau lamaie, dar si la frunzulite proaspete de menta, la scortisoara sau orice se preteaza desertului in cauza.

2

Dex-ul accepta ambele forme "capsuni/capsune"

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mirela0911 1

07.06.2015, 14:30

Ce-mi place!

RuxyRux 1

10.06.2015, 19:30

Arata incredibil! Imi place mult Dya scumpa!

Dya Daniela Andrei 1

10.06.2015, 22:28

Va multumesc si va pup cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu mascarpone si capsuni