Prajitura cu gem asortat ( by Motan)

de Constelatialeu in Dulciuri, 12 Feb 2015 | 2733 vizualizari

 

Motanul e vinovat,ca mi-a dat ideea...eu am schimbat doar gemul si dimensiunea tavii, si aspectul ,ca am zdrentuit-o.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 250 g margarina rama
  • 200 g zahar tos
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao
  • coaja de lamaie
  • Bezea
  • 3 albusuri
  • 200 g zahar farin
  • 350 g gem asortat mure,coacaze si visine
  • 150 g nuca prajita si taiata grosier
  • 50 g nuca macinata
  • aschii de ciocolata
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem asortat ( by Motan):

Aluat :


Margarina la temperatura camerei impreuna cu 200 g zahar,3 galbenusuri si oul intreg si coaja de lamaie,se mixeaza bine,apoi se adauga praful de copt si faina.Se obtine un aluat nici moale nici tare care se imparte in doua parti egale,intr-una se adauga zaharul vanilat,in cealalta cacaoa.Tapetam o tava ( 24/40)cu hartie de copt,intindem aluatul alb, intindem cu mana,presand pana uniformizam.Peste aluat se intinde gemul si presaram nuca prajita,apoi punem aluatul maro ( l-am intins pe o hartie de copt ca sa-mi fie mai usor cand il pun deasupra gemului) peste el am intins restul de gem si nuca prajita.Deasupra intindem bezeaua.


Bezea.: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana devin o spuma tare,apoi adaugam zaharul farin si mixam din nou,sa obtinem o bezea ferma.


Dupa ce am intins bezeaua ,bagam tava la cuptorul preincalzit,cca 50 min cu focul mediu spre mic.Dupa 50 min scoatem tava din cuptor si portionam,pentru ca incepuse sa se crape bezeaua,am hotarat sa o faramitez si sa presar deasupra nuca macinata si aschii de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem asortat ( by Motan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Panacris 1

13.02.2015, 09:28

simona72 1

13.02.2015, 11:09

Mmmmm, acrisora de la gem si cu nuci! tare buna!

tarasmariana 1

20.02.2015, 10:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu Zmeura