Clafoutis cu pepene

de rodicamaria in Dulciuri, 15 Sep 2012 | 4743 vizualizari

 

Pe ultima suta de metri,aproape nu mai sunt pepeni in piata.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pepene galben(miezul)
  • 90 g zahar
  • 50 g faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • unt pt.uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu pepene:

Faina si zaharul se pun intr-un bol.Se adauga cele doua oua(intregi-albus+galbenus) si se  omogenizeaza bine cu telul.

Apoi se adauga zaharul vanilat,praful de sare si laptele (rece) si se omogenizeaza din nou cu telul.

Vasul in care se va coace prajitura(eu am un vas termorezistent cu diametrul 20 cm) se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Pepenele se taie cubulete,se presara cu faina si se aranjeaza pe fundul vasului,apoi se toarna compozitia.

Se da la cuptorul incalzit in prealabil si se coace pana cand s-a inchegat compozitia si s-a rumenit frumos.

Se lasa sa se raceasca ,se presara deasupra cu zahar pudra si se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu pepene" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu fructe de vara