Clafoutis cu pepene

de rodicamaria in Dulciuri, 15 Sep 2012 | 1191 vizualizari

 

Pe ultima suta de metri,aproape nu mai sunt pepeni in piata.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pepene galben(miezul)
  • 90 g zahar
  • 50 g faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • unt pt.uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu pepene:

Faina si zaharul se pun intr-un bol.Se adauga cele doua oua(intregi-albus+galbenus) si se omogenizeaza bine cu telul.


Apoi se adauga zaharul vanilat,praful de sare si laptele (rece) si se omogenizeaza din nou cu telul.


Vasul in care se va coace prajitura(eu am un vas termorezistent cu diametrul 20 cm) se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Pepenele se taie cubulete,se presara cu faina si se aranjeaza pe fundul vasului,apoi se toarna compozitia.


Se da la cuptorul incalzit in prealabil si se coace pana cand s-a inchegat compozitia si s-a rumenit frumos.


Se lasa sa se raceasca ,se presara deasupra cu zahar pudra si se taie felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu pepene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

adry88 1

16.09.2012, 14:23

RuxyRux 1

16.09.2012, 21:53

Cred ca e o bunatate!

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert - Clafoutis cu cirese