Clafoutis cu visine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 28 Iun 2014 | 5102 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr visine fara samburi
  • 200 gr faina alba de grau
  • 540 ml lapte proaspat
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri cu unt
  • 6 oua mari
  • optional: esente de rom si/sau vanilie
  • zahar vanilat pentru pudrat clafoutis
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu visine:

Ungem o forma termorezistenta cu putin unt, o tapetam cu hartie de copt si asezam, uniform, visinele curatate de samburi (pe cat posibil pastrate intregi – vor avea un aspect mai placut).


Restul ingredientelor la asezam intr-un bol, rand pe rand: faian cernuta, zaharul, untul topit si esentele, ouale si laptele proaspat. Le mixam la cea mai mica treapta sau le omogenizam cu ajutorul unui tel. Compozitia obtinuta, asemanatoare celei pentru clatite, o turnam peste visine.


Punem vasul in cuptorul preincalzit si coacem clafoutis pana ce trece testul clasic, cel al scobitorii. Visinele ridicate la suprafata, fiind foarte zemoase, va pot induce in eroare.


Pastram vasul in cuptor, pana ce se raceste treptat, moment in care putem pudra cu zahar vanilat.


Personal, imi pare cea mai buna alegere in ceea ce priveste folosirea visinelor. Sunt divine!


Se serveste rece, cu pofta!



P.S. Varianta cu cirese nu m-a impresionat deloc. De fapt nici nu ma atrag in mod deosebit, mai ales in prajituri.


 

TIPS-URI

1

Am folosit cantitatea dubla pentru toate ingredientele, mai putin pentru visine. Cele 500 gr au fost suficiente pentru a acoperi tava. Zaharul, este de asemenea, mai mult decat suficient. Insa daca visinele sunt foarte acre , se poate mari cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Dya Daniela Andrei 1

29.06.2014, 22:26

Multumesc!

mirela0911 1

30.06.2014, 14:56

delicioasa!

Dya Daniela Andrei 1

30.06.2014, 16:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu visine