Clatita spirala

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Noi 2013 | 5795 vizualizari

 

Nici nu stiam cum sa denumesc chestia asta pe care am prestat-o eu...Pe langa faptul ca urasc sa fac clatite,le-am facut si am format si o spirala-nu aia a lu`Bivolaru-una dulce cu ceva diplomat printre spire......aiurea,vroiam un tort de clatite si a iesit dupa cum urmeaza...

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • 2 oua mari( au avut cate 2 galbenusuri)
  • 1 iaurt danone natur
  • 2 linguri zahar
  • 1 pahar lapte ( cca 250 ml)
  • 150 g faina
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 zahar vanilat
  • Pt.umplut
  • dulceata de cirese amare-productie proprie
  • Crema diplomat
  • 2 oua mari ( au avut cate 2 galbenusuri)
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca 30 % grasime
  • 20 g zahar brun
  • 1 plic de gelatina
  • Optional sos de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatita spirala:

Clatitele:


Amestecam,ouale,zaharul,zaharul vanilat si iaurtul,pana devine un amestec omogen.Apoi adaugam faina si subtiem aluatul cu laptele,adaugam si-o lingura de ulei de masline.Din cantitatea respectiva am copt 10 clatite.Pe care le-am asezat in sir indian,le-am umplut cu dulceata de cirese amare.Am rulat formand o clatita lunga pe care am rasucit-o intr-o spirala.Am asezat intr-o tava rotunda in care am pus folie alimentara.


Crema diplomat;


Ouale cu zaharul si laptele pe foc pana se ingroasa.Separat am hidratat gelatina cu apa rece.Am dat de pe foc craticioara cu mixtul de oua si lapte,am lasat 10 min sa se racoreasca,apoi am adaugat gelatina hidratata,amestecand bine.Smantana pentru frisca cu zaharul brun am mixat-o pana s-a intarit,peste ea am adaugat crema de oua,omogenizand bine.Aceasta crema am turnat-o peste spirala de clatite ,am dat tava la rece cca 3 ore.


Dupa ce s-a intarit am rasturnat pe o farfurie,in asa fel incat sa am deasupra spirala de clatite.Am ornat cu sos de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatita spirala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lavinia 1

21.11.2013, 08:06

Ce bun

kukibella 1

21.11.2013, 10:12

Ina 1

23.11.2013, 08:23

Astea-s clatitele de zicea Costel ca nu le gaseste, pentru ca s-au mancat? Bune or fi fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Cozonac