Clatita spirala

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Noi 2013 | 6366 vizualizari

 

Nici nu stiam cum sa denumesc chestia asta pe care am prestat-o eu...Pe langa faptul ca urasc sa fac clatite,le-am facut si am format si o spirala-nu aia a lu`Bivolaru-una dulce cu ceva diplomat printre spire......aiurea,vroiam un tort de clatite si a iesit dupa cum urmeaza...

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • 2 oua mari( au avut cate 2 galbenusuri)
  • 1 iaurt danone natur
  • 2 linguri zahar
  • 1 pahar lapte ( cca 250 ml)
  • 150 g faina
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 zahar vanilat
  • Pt.umplut
  • dulceata de cirese amare-productie proprie
  • Crema diplomat
  • 2 oua mari ( au avut cate 2 galbenusuri)
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca 30 % grasime
  • 20 g zahar brun
  • 1 plic de gelatina
  • Optional sos de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatita spirala:

Clatitele:


Amestecam,ouale,zaharul,zaharul vanilat si iaurtul,pana devine un amestec omogen.Apoi adaugam faina si subtiem aluatul cu laptele,adaugam si-o lingura de ulei de masline.Din cantitatea respectiva am copt 10 clatite.Pe care le-am asezat in sir indian,le-am umplut cu dulceata de cirese amare.Am rulat formand o clatita lunga pe care am rasucit-o intr-o spirala.Am asezat intr-o tava rotunda in care am pus folie alimentara.


Crema diplomat;


Ouale cu zaharul si laptele pe foc pana se ingroasa.Separat am hidratat gelatina cu apa rece.Am dat de pe foc craticioara cu mixtul de oua si lapte,am lasat 10 min sa se racoreasca,apoi am adaugat gelatina hidratata,amestecand bine.Smantana pentru frisca cu zaharul brun am mixat-o pana s-a intarit,peste ea am adaugat crema de oua,omogenizand bine.Aceasta crema am turnat-o peste spirala de clatite ,am dat tava la rece cca 3 ore.


Dupa ce s-a intarit am rasturnat pe o farfurie,in asa fel incat sa am deasupra spirala de clatite.Am ornat cu sos de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatita spirala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lavinia 1

21.11.2013, 08:06

Ce bun

kukibella 1

21.11.2013, 10:12

Ina 1

23.11.2013, 08:23

Astea-s clatitele de zicea Costel ca nu le gaseste, pentru ca s-au mancat? Bune or fi fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu crema de branza si capsuni