Clatite brasovene

de Gudinde in Pui, 29 Sep 2009 | 35737 vizualizari

 

O reteta simplificata de clatite brasovene, rapid de facut. Pot fi servite atat ca aperativ cald la o masa sofisticata, cat si ca meniu principal la o masa in familie.

 

INGREDIENTE

Compozitie clatite:
  • 2 oua,
  • o cana de faina,
  • apa minerala si lapte cat e necesar pt a iesi un aluat potrivit de subtire,
  • un pic de sare,
  • 1 lingurita rasa de zahar,
  • ½ lingurita de curry,
  • 1 lingura de ulei.
Compozitie umplutura:
  • 1 piept de pui dezosat si fara piele se taie cubulete mici,
  • 2 borcane conserva de ciuperci feliate sau ciuperci proaspete feliate subtire,
  • o ceapa tocata marunt,
  • sare, piper, rozmarin, tarhon, curry,
  • 2 lingurite cu varf de faina,
  • 3 linguri bune de smantana.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite brasovene:

Pt realizarea clatitelor se amesteca componentele, se lasa minim 30-40 min. la rece si apoi se coc clatitele.


Cat timp compozitia de clatite sta la frigider, se prepara umplutura.


Se caleste ceapa pana devine sticloasa, se adauga pieptul de pui taiat cubulete si se continua calirea. Dupa ce se evapora zeama lasata de pui, se adauga ciupercile si cata putina apa, pana cand carnea este complet patrunsa. Se adauga condimentele si verdeturile, apoi faina amestecata cu smantana. Se amesteca continuu la foc mic 5-10 minute sa se fiarba sosul. Daca este nevoie se mai adauga putina apa, supa sau vin.


Se umplu clatitele cu compozitie si se servesc calde cu un pic de smantana si daca se doreste un pic de cascaval ras deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite brasovene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

24.01.2014, 22:28

bune

Alexandra Burz 1

24.01.2014, 22:58

babi5 1

25.01.2014, 15:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in stil toscan