Clatite brasovene

de Gudinde in Pui, 29 Sep 2009 | 34874 vizualizari

 

O reteta simplificata de clatite brasovene, rapid de facut. Pot fi servite atat ca aperativ cald la o masa sofisticata, cat si ca meniu principal la o masa in familie.

 

INGREDIENTE

Compozitie clatite:
  • 2 oua,
  • o cana de faina,
  • apa minerala si lapte cat e necesar pt a iesi un aluat potrivit de subtire,
  • un pic de sare,
  • 1 lingurita rasa de zahar,
  • ½ lingurita de curry,
  • 1 lingura de ulei.
Compozitie umplutura:
  • 1 piept de pui dezosat si fara piele se taie cubulete mici,
  • 2 borcane conserva de ciuperci feliate sau ciuperci proaspete feliate subtire,
  • o ceapa tocata marunt,
  • sare, piper, rozmarin, tarhon, curry,
  • 2 lingurite cu varf de faina,
  • 3 linguri bune de smantana.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite brasovene:

Pt realizarea clatitelor se amesteca componentele, se lasa minim 30-40 min. la rece si apoi se coc clatitele.


Cat timp compozitia de clatite sta la frigider, se prepara umplutura.


Se caleste ceapa pana devine sticloasa, se adauga pieptul de pui taiat cubulete si se continua calirea. Dupa ce se evapora zeama lasata de pui, se adauga ciupercile si cata putina apa, pana cand carnea este complet patrunsa. Se adauga condimentele si verdeturile, apoi faina amestecata cu smantana. Se amesteca continuu la foc mic 5-10 minute sa se fiarba sosul. Daca este nevoie se mai adauga putina apa, supa sau vin.


Se umplu clatitele cu compozitie si se servesc calde cu un pic de smantana si daca se doreste un pic de cascaval ras deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite brasovene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

24.01.2014, 22:28

bune

Alexandra Burz 1

24.01.2014, 22:58

babi5 1

25.01.2014, 15:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Mancare cu legume mexicane si pui