Clatite cu branza de vaci la cuptor

de MIUTA in Dulciuri, 28 Iul 2011 | 5979 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 500 ml lapte
  • faina alba de grau
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • sare
  • 300 g branza de vaci
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50 g zahar tos
  • 100 g stafide
  • 500 ml iaurt
  • 200 ml smantana
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza de vaci la cuptor:

Se fac clatitele din 3 oua, lapte, praful de copt stins in sucul de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, putina sare si faina atat cat sa fie un aluat de consistenta unei smantani groase. Se fac clatitele si se lasa intr-o farfurie pana pregatim crema si sosul.

Se amesteca branza de vaci cu zaharul tos, zaharul vanilat, 2 oua si stafidele. Cu aceasta compozitie se umplu clatitele si se aseaza intr-un vas de yena.

Se amesteca smantana, iaurtul si 3 oua. Se adauga un praf de sare si se bate cateva minute cu un tel. Se toarna peste clatitele asezate in vasul yena si se da la cuptor pana se rumenesc frumos.

Se pot servi cu sirop de visine sau cu diferite toppinguri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza de vaci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza la cuptor