Clatite cu branza de vaci la cuptor

de MIUTA in Dulciuri, 28 Iul 2011 | 6036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 500 ml lapte
  • faina alba de grau
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • sare
  • 300 g branza de vaci
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50 g zahar tos
  • 100 g stafide
  • 500 ml iaurt
  • 200 ml smantana
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza de vaci la cuptor:

Se fac clatitele din 3 oua, lapte, praful de copt stins in sucul de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, putina sare si faina atat cat sa fie un aluat de consistenta unei smantani groase. Se fac clatitele si se lasa intr-o farfurie pana pregatim crema si sosul.

Se amesteca branza de vaci cu zaharul tos, zaharul vanilat, 2 oua si stafidele. Cu aceasta compozitie se umplu clatitele si se aseaza intr-un vas de yena.

Se amesteca smantana, iaurtul si 3 oua. Se adauga un praf de sare si se bate cateva minute cu un tel. Se toarna peste clatitele asezate in vasul yena si se da la cuptor pana se rumenesc frumos.

Se pot servi cu sirop de visine sau cu diferite toppinguri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza de vaci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu branza