Clatite cu branza dulce si smantana la cuptor

de Aletta in Prajituri, 26 Sep 2015 | 1421 vizualizari

 

Mult de lucru dom'ne,dar merita fiecare minut!
Va invit la o clatita cu branza dulce si smantana la cuptor >:D

 

INGREDIENTE

Pentru clatite

  • 350 g faina tip 00
  • 2 oua
  • apa minerala
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 20 g unt (pentru uns forma)

Compozitia de branza dulce si smantana

  • 350 g branza dulce
  • 10 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • 2 linguri de smantana de 25% grasime
  • 200 g smantana de 25% grasime
  • 2 linguri de gris
  • un galbenus de ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza dulce si smantana la cuptor:

Incepem prin pregatirea clatitelor :


Se amesteca faina cu praful de sare,2 oua.Adaugam treptat laptele pana il omogenizam pe tot.


Adaugam apa minerala tot treptat,apoi uleiul.Lasam sa se odihneasca aproximativ o ora.


Se coc clatitele si se lasa deoparte.


Branza dulce se amesteca cu zaharul,zaharul vanilinat,smantana,grisul si galbenusul.


Fiecare clatita se unge cu crema de branza dulce si smantana si se pun in orizontala in forma unsa cu unt.


Se pun cate 5,6 depinde cate intra,apoi se ung cu smantana.Se continua cu alt rand de clatite unse cu crema de branza dulce pana se termina toate.


Se ung cu smantana.


Se baga in cuptorul preincalzit,30 de minute la foc mediu.


Se mananca atat calzi,cat si reci.


 

TIPS-URI

1

Cantitatea de apa minerala depinde de fiecare dupa cat de aerate le vor.

2

Uleiul le ajuta sa fie foarte moi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza dulce si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mihaelar63 1

28.09.2015, 17:16

Bune trebuie sa mai fie !!! Mi-ai dat idei !!!

MotanLaOale 1

28.09.2015, 23:56

Aletta 1

29.09.2015, 21:08

Miha,apuca-te

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit