Clatite cu carne

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 3 Iul 2011 | 4120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • Puteti sa le preparati dupa reteta voastra preferata de clatite din care eliminati zaharul.
  • Eu am facut cu 2 oua, o cana si jumatate faina, sare, o cana si jumatate apa minerala (aproximativ) si un vf. praf de copt.
  • Pentru umplutura:
  • 300-400 gr carne tocata
  • o ceapa
  • 2 catei usturoi
  • un ou
  • 3 cuburi branza topita
  • 100 ml apa.
  • sare
  • piper
  • In plus
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • 100 gr cascaval ras
  • unt pentru uns tava
  • ulei
  • +.....nelipsitul marar :)))))
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu carne:

Preparam clatitele.

Batem bine ouale cu sarea. Adaugam treptat, alternand, faina amestecata cu praf de copt si apa minerala . Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani subtiri. Punem putin ulei intr-o tigaie si adaugam cate un polonic din compozitie miscand usor tigaia-n toate partile pana acoperim fundul tigaii. Prajim usor pe ambele parti (nu tare, se mai coc si-n cuptor). Avem nevoie de 7-8 clatite.

Intr-o craticioara punem la calit ceapa tocata si usturoiul. Calim 2-3 minute dupa care adaugam carnea si mai calim 5 minute amestecand cand si cand.  Adaugam apa, sare si piper dupa gust si lasam 10-15 minute la fiert. Oprim focul si lasam sa se racoreasca. Adaugam branza topita si oul si omogenizam.

Luam din umplutura cate o lingura si punem pe fiecare clatita. Rulam. Ungem tava cu unt. Asezam clatitele in forma de spirala.

Batem ouale ramase cu smantana si sare. Turnam peste clatitele din tava. Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 20 minute , la foc mediu. Scoatem tava, presaram cascavalul si mararul tocat marunt  si reintroducem in cuptor pentru alte 20 minute .

E delicios!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (22)

micky 1

08.07.2011, 11:27

frumos arata dar gustul este bestial. am facut si eu aseara si e iesit extraordinar. multumim de idei!

gaby_duceag 1

08.07.2011, 11:44

Cu mare drag.
Ma bucur mult ca v-a placut.

RuxyRux 1

09.07.2011, 12:55

Imi place vasul...imi place cum arata...imi place gustul din amintiri...e de nedescris de bun preparatul tau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

ieri la 21:03

Placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras roșu

de oanapl 7

ieri la 15:45

Briose cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 7

pe 21.09 la 23:18

Tarta cu branza si oua de prepelita

de oanapl 7

pe 21.09 la 21:30

Reteta de desert austriac

de dantes 5

pe 20.09 la 10:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2416 puncte

Catalina L

2339 puncte

Rocsi

1852 puncte

Panacris

1231 puncte

gaby_duceag

1204 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu carne de ied cu ciuperci