Clatite cu dulce de leche si dulceata de mure

de Bya Ralu in Dulciuri, 18 Mai 2013 | 2729 vizualizari

 

Dulce de leche în spaniolă, doce de leite în portugheză sau confiture de lait în franceză – tradus mot-à-mot prin dulce de lapte în română – este prin excelenţă caramelul hispanităţii, al Spaniei şi al ţărilor din America Latină deopotrivă. Pentru că, deşi se regăseşte şi în nordul Franţei, în Normandia, şi în Portugalia şi Statele Unite, dulce de leche a cunoscut gloria în ţările de limbă spaniolă (Spania, Peru, Uruguay, Argentina, Chile, Mexic, etc) pentru ale căror cofetării este indispensabil.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pahar apa minerala
  • lapte
  • esenta vanilie,rom
  • 1 lingurita dulce de leche
  • scortisoara
  • ulei
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • dulce de leche
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dulce de leche si dulceata de mure:

Se pun ouale intr-un castron, se mixeaza cu zaharul vanilat, esentele, se adauga in ploaie faina, apa minerala si se mai completeaza cu lapte daca este nevoie. Adaugam si dulcele de leche si scortisoara ,punem putin ulei si incepem sa facem clatitele.

Le umplem cu dulceata de mure si le ornam cu dulce de leche si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dulce de leche si dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

roxana_simona 1

19.05.2013, 11:17

cele mai bune

diaconta 1

19.05.2013, 15:00

Mmmmmmmmmm clatite

Bya Ralu 1

19.05.2013, 15:44

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post)