Clatite cu dulce de leche si dulceata de mure

de Bya Ralu in Dulciuri, 18 Mai 2013 | 1402 vizualizari

 

Dulce de leche în spaniolă, doce de leite în portugheză sau confiture de lait în franceză – tradus mot-à-mot prin dulce de lapte în română – este prin excelenţă caramelul hispanităţii, al Spaniei şi al ţărilor din America Latină deopotrivă. Pentru că, deşi se regăseşte şi în nordul Franţei, în Normandia, şi în Portugalia şi Statele Unite, dulce de leche a cunoscut gloria în ţările de limbă spaniolă (Spania, Peru, Uruguay, Argentina, Chile, Mexic, etc) pentru ale căror cofetării este indispensabil.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pahar apa minerala
  • lapte
  • esenta vanilie,rom
  • 1 lingurita dulce de leche
  • scortisoara
  • ulei
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • dulce de leche
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dulce de leche si dulceata de mure:

Se pun ouale intr-un castron, se mixeaza cu zaharul vanilat, esentele, se adauga in ploaie faina, apa minerala si se mai completeaza cu lapte daca este nevoie. Adaugam si dulcele de leche si scortisoara ,punem putin ulei si incepem sa facem clatitele.


Le umplem cu dulceata de mure si le ornam cu dulce de leche si frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dulce de leche si dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

roxana_simona 1

19.05.2013, 11:17

cele mai bune

diaconta 1

19.05.2013, 15:00

Mmmmmmmmmm clatite

Bya Ralu 1

19.05.2013, 15:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu gem sau dulceata