Clatite cu dulceata de visine

de Camelya in Dulciuri, 5 Noi 2016 | 667 vizualizari

 

Pentru micul dejun am ales sa pregatesc cateva clatite delicioase, umplute cu dulceata de visine. Pentru o prezentare frumoasa am imbracat 2 clatite in ciocolata topita. 

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 300-350 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • dulceata de visine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dulceata de visine:

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele si esenta de vanilie. Omogenizam bine. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine. Daca aluatul este prea gros, atunci mai adaugati lapte. (aluatul trebuie sa ramana mai gros decat la clatitele traditionale). Ungem tigaia de clatite cu un servetel sau un buretel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia in centrul tigaii. Lasam clatita aproximativ 1 minut la foc mediu, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta. Le rulam iar apoi turnam dulceata de visine si toppingul de ciocolata. Eu le-am prezentat imbracate in ciocolata topita. Am topit ciocolata la bain-marie, am pus-o intr-un pos si am inceput sa ma joc cu ciocolata pe bucatele de hartiede copt. Le-am lasat la frigider sa se raceasca aproximativ 3 minute, iar apoi le-am rulat pe clatite si le-am pus din nou in frigider. Dupa 5-6 minute le-am scos si am desfacut hartia de copt).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Camelya 1

07.11.2016, 10:32

Criss 1

09.11.2016, 12:46

Delicioase clatitele, iar prezentarea e de nota 10.

Camelya 1

09.11.2016, 13:59

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Zahar pudra cu aroma de lamiie sau portocala