Budinca si jeleu de capsuni

de ianculubita in Dulciuri, 30 Mar 2014 | 3612 vizualizari

 

Esec total la painea de secara,mai am de invatat :))
Daca tot au aparut capsunele,e drept nu de la noi,am facut ceva dulce sa-mi rascumpar greseala cu painea!!

 

INGREDIENTE

  • 1 plic budinca cu aroma de capsune
  • 500 g capsune
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 foi de gelatina
  • 4 linguri fulgi de ciocolata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca si jeleu de capsuni:

Pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic in 500 ml lapte si 2 linguri zahar (eu nu pun mai mult) iar dupa ce s-a racit foarte bine amestecam cu fulgii de ciocolata, umplem cupele pana la jumatate si le tinem la frigider

Pentru jeleu,punem intr-un vas pe foc capsunele curatate de codite,spalate si taiate care sunt mari,cu 2 linguri zahar;dupa ce s-a topit zaharul si s-a format un sirop,pasam fructele cu blenderul,il trecem prin sita,punem piureul din nou pe foc iar cand a ajuns la punctul de fierbere,incorporam gelatina hidratata in 4 linguri apa rece,amestecam pana se dizolva iar dupa ce s-a racit,umplem cupele cu jeleu si ornam cu capsune

Lasam la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
CHEESECAKE CU JELEU DE CAPSUNI