Concurs Bucatarasul copiilor: FORME NISIP CU...LAPTE CU GRIS

de danygospodina in Dulciuri, 24 Mai 2009 | 4868 vizualizari

 

Vă e dor de mare? Cu aceasta reteta, orice copilas va deveni...bucataras.

 

INGREDIENTE

  • 1l lapte
  • 100 grame griş
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri unt
  • Coajă rasă ¼ lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Concurs Bucatarasul copiilor: FORME NISIP CU...LAPTE CU GRIS:

Se pune laptele la fiert, se adaugă zahărul, iar când clocoteşte, se toarnă în ploaie grişul,se dă focul la mic, amestecînd continuu pentru a nu se crea cocoloase. Se lasă pe foc 15 minute. La sfârşit, se adaugă in compoziţie untul si coaja de lamaie.Trebuie sa va iasa o compozitie mai consistenta (va vor spune copilasii, ei stiu de la nisip si apa). Formele de nisip se spală bine, se şterg şi se ung cu unt. Noi am avut ratusca, calut de mare, crabi, peste, steluta, broasca testoasa. Cu o lingura se umplu formele cu laptele cu gris si se nivelează.Se lasă compoziţia să se aşeze în forme şi apoi se răstoarnă, cu grijă, pe farfurie. Se poate orna, după preferinţă, cu ciocolată, bomboane, jeleuri, fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Concurs Bucatarasul copiilor: FORME NISIP CU...LAPTE CU GRIS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Michelle 1

25.10.2009, 08:46

super!

jolygina 1

14.06.2010, 01:06

foarte frumos ,eu fac asa orzu la garnitura
si la multi ani

elena1988 1

04.03.2011, 18:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

ieri la 16:43

Paste coquillettes cu mazare si bacon

ieri la 16:30

Desert prajitura Fantezie

de dantes 5

pe 19.01 la 12:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

ieri la 16:43

Paste coquillettes cu mazare si bacon

ieri la 16:30

Desert prajitura Fantezie

de dantes 5

pe 19.01 la 12:50

RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte