Clatite cu flori de salcam

de stefania in Prajituri, 19 Mai 2011 | 5505 vizualizari

 

Au inflorit salcamii, prilej de a ne imbata cu parfumul lor si de ce nu, sa ne si delectam cu gustul minunat al florilor de salcam. Mult apreciate de gingasele albine, aceste inmiresmate flori sunt folosite si in bucatarie. In fiecare primavara cand vad salcamii infloriti devin nostalgica dupa delicioasele clatite cu flori de salcam ce le prepara mama mea (reteta din sudul tarii - Oltenita). Si cum floarea de salcam se trece repede nu stau mult pe ganduri si o repet, an de an. .... si mereu sunt la fel de bune !

 

INGREDIENTE

  • oua
  • faina
  • lapte
  • coaja de lamaie
  • zahar
  • flori de salcam
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu flori de salcam:

Amestecam oua,zahar,faina,lapte,coaja de lamaie, deci aluatul clasic de clatite. Eu folosesc 24 oua de prepelita, 4 linguri zahar, 1 lingurita coaja de lamaie, 1/2 l lapte si faina cat sa iasa un aluat de clatite putin mai gros. Se scufunda florile de salcam in compozitie iar apoi se prajesc in tigaia de clatite usor unsa cu putin ulei. Se intorc apucandu-le de codita si se prajesc pe ambele fete precum clatitele.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

cristinne 1

20.05.2011, 11:27

senzatie sunt!!!
o sa fac si eu.cand gasesc un salcam mai nepoluat. ca am o groaza in fata balconului dar mi-e aiurea sa iau din ei cand stiu cat fum si noxe inghit saracii

poate daca ajung pe la tara.

ionela2682 1

20.05.2011, 13:42

ella49 1

20.05.2011, 19:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

RETETA RECOMANDATA
Baba al rhum by Adi