Clatite cu gem

de Ela68 in Prajituri, 8 Apr 2013 | 3529 vizualizari

 

Cand am pofta de "ceva dulce" si usor de facut, ma gandesc imediat la clatite. Deseori le prepar cu gem sau finetti, insa, cine doreste, le poate realiza si cu umplutura sarata. 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 2 linguri de zahar ( doar pentru cele cu gem sau finetti )
  • 550 gr faina
  • 1 l lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • estenta de rom (facultativ)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem:

Se amesteca ouale cu cele doua linguri de zahar si sarea, se adauga apoi alternativ faina si laptele.

Se bate bine cu telul pana obtinem un aluat cremos, nu foarte gros, lasandu-se apoi la odihnit cateva minute. In cartea de bucate a Silviei Jurcovan se mentioneaza faptul ca albusurile ar trebui batute spuma si adaugate la sfarsit pentru ca sa obtinem niste clatite pufoase. 

Adaugam coaja rasa de lamaie

Se lasa la incins o tigaie in care am pus cateva picaturi de ulei si se adauga cu polonicul 50 ml din compozitie, rotinnd-o ca sa curga compozitia pe toata suprafata ei.Se lasa sa se coaca pana se rumenesc marginile, se desprinde cu ajutorul unui cutit de jur imprejur,se intorc si se mai lasa 2 minute. 

Ies aproximativ 20 de clatite, iar daca mai raman, se pastreaza la frigider acoperite cu folie alimentara, incalzindu-le inainte de a fi servite.



 

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu gem-0
Clatite cu gem-1
Clatite cu gem-2
Clatite cu gem-3
Clatite cu gem-4
Clatite cu gem-5
Clatite cu gem-6

COMENTARII (17)

Anett

Anett 1

08.04.2013, 21:46

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 01:02

delicioase

Ela68

Ela68 1

07.12.2013, 08:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!