Clatite cu gem

de papabundetot in Prajituri, 14 Sep 2013 | 4097 vizualizari

 

Clatitele,cred ca ne amintesc tuturor de copilarie,de bunici si de momente frumoase si nu as vrea sa generalizez,insa,eu nu cunosc persoane care sa nu iubeasca clatitele,indiferent de ingredientul minune cu care sunt umplute :) Eu am incercat in trecut si o varianta de clatite aperitiv pe care o sa o prezint odata dar acum…sa vorbim de clatite cu gem de capsuni si dulceata de visine.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 oua
  • 500 gr faina
  • 1,3 ml lapte rece
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru uns tigaia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem:

Intr-un bol de plastic cu peretii mai inalti,am pus faina,ouale,sarea,zaharul vanilat si am amestecat pana cand ouale s-au desfacut,am adaugat apoi treptat lapte rece,pana cand compozitia a ajuns la textura pe care eu o doream.Clatitele pot fi mai groase sau mai subtiri,depinde cum va plac,mie imi place varianta intre,nici groase si nici subtiri.


Initial eu fac aluatul de clatite dupa ochi cum se spune,fac apoi o prima clatita si decid dupa daca mai pun sau nu lapte,sau dupa caz faina desi,e mai greu apoi sa scapi de cocoloase,asa ca eu las intotdeauna numai varianta in care as mai pune lapte prefer sa fac un aluat mai gros initial.

Dupa ce am stabilit care e textura ideala pentru clatite,intr-o tigaie foarte bine incinsa,am pus un strop de ulei,apoi cu un polonic am luat aluat si l-am distribuit uniform in tigaie in asa fel incat sa am o clatita perfect rotunda dupa forma tigaii.Daca cumva aluatul pe care il luati initial in polonic nu ajunge pentru toata tigaia,pana sa puneti tigaia la foc,completati cu aluat.Se lasa cateva minute1-2 la foc,puteti verifica daca e copt,ridicand cu o spatula o parte de clatita,daca e rumena si frumoasa,o puteti intoarce si pe partea cealalta,pentru a se praji frumos.


Cand clatita e gata,o umplem cu ce preferinte avem,in cazul meu,o parte le-am facut cu gem de capsune si unele cu dulceata de visine.Se pot impaturi fie in forma de rulou sau in patru,si aici tine de gusturi si obisnuinta fiecaruia.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

papabundetot 1

15.09.2013, 08:37

Rocsi,ia ca iti dau cu mare drag,Buni...in Titan,te astept

diaconta 1

16.09.2013, 15:58

Clatiteeeee

papabundetot 1

16.09.2013, 17:25

Di, erau stricate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert clatite cu dulceata