Clatite cu gem

de papabundetot in Prajituri, 14 Sep 2013 | 7161 vizualizari

 

Clatitele,cred ca ne amintesc tuturor de copilarie,de bunici si de momente frumoase si nu as vrea sa generalizez,insa,eu nu cunosc persoane care sa nu iubeasca clatitele,indiferent de ingredientul minune cu care sunt umplute :) Eu am incercat in trecut si o varianta de clatite aperitiv pe care o sa o prezint odata dar acum…sa vorbim de clatite cu gem de capsuni si dulceata de visine.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 oua
  • 500 gr faina
  • 1,3 ml lapte rece
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru uns tigaia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem:

Intr-un bol de plastic cu peretii mai inalti,am pus faina,ouale,sarea,zaharul vanilat si am amestecat pana cand ouale s-au desfacut,am adaugat apoi treptat lapte rece,pana cand compozitia a ajuns la textura pe care eu o doream.Clatitele pot fi mai groase sau mai subtiri,depinde cum va plac,mie imi place varianta intre,nici groase si nici subtiri.

Initial eu fac aluatul de clatite dupa ochi cum se spune,fac apoi o prima clatita si decid dupa daca mai pun sau nu lapte,sau dupa caz faina desi,e mai greu apoi sa scapi de cocoloase,asa ca eu las intotdeauna numai varianta in care as mai pune lapte  prefer sa fac un aluat mai gros initial.
Dupa ce am stabilit care e textura ideala pentru clatite,intr-o tigaie foarte bine incinsa,am pus un strop de ulei,apoi cu un polonic am luat aluat si l-am distribuit uniform in tigaie in asa fel incat sa am o clatita perfect rotunda dupa forma tigaii.Daca cumva aluatul pe care il luati initial in polonic nu ajunge pentru toata tigaia,pana sa puneti tigaia la foc,completati cu aluat.Se lasa cateva minute1-2 la foc,puteti verifica daca e copt,ridicand cu o spatula o parte de clatita,daca e rumena si frumoasa,o puteti intoarce si pe partea cealalta,pentru a se praji frumos.

Cand clatita e gata,o umplem cu ce preferinte avem,in cazul meu,o parte le-am facut cu gem de capsune si unele cu dulceata de visine.Se pot impaturi fie in forma de rulou sau in patru,si aici tine de gusturi si obisnuinta fiecaruia. 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

papabundetot 1

15.09.2013, 08:37

Rocsi,ia ca iti dau cu mare drag,Buni...in Titan,te astept

diaconta 1

16.09.2013, 15:58

Clatiteeeee

papabundetot 1

16.09.2013, 17:25

Di, erau stricate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu gem