Clatite cu gem de prune

de babi5 in Dulciuri, 27 Mar 2014 | 7746 vizualizari

 

Un dulce traditional care-l poate face orisice gospodina. Daca am primit tigaie speciala de ceramica am vrut sa vad cum gateste singura. Singura nu a vrut decat ajutata, dar eficienta este maxima

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 800 ml lapte
  • 4 oua
  • un praf sare
  • 100 ml ulei
  • 250 gr gem
  • 50 gr zahar farin
  • 1 esenta portocala (fiola)
  • 1 zahar vaniliat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem de prune:

Faina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste. Ouale se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa. Zaharul farin se amesteca cu vanilia. Se pune faina intr-un castron, se sparg ouale, se adauga praful de sare si putin lapte. Se face o coca care se subtiaza cu laptele ramas, pana se obtine compozitia de clatite.


Incingem tigaia bine, care este unsa cu putin ulei. Cu un polonic incepem sa punem compozitia de clatite rotind tigaia pentru a se uniformiza aluatul. Astfel repetam operatiunea pana terminam aluatul de clatite.


Clatitele le asezam pe un platou intins, una peste alta, apoi le ungem cu gem si le rulam sau le impaturim. Se pudreaza cu zahar praf.


Pofta buna .

 

TIPS-URI

1

Preparatul cite 2 clatite /portite

2

Se prezinta pe platoul incalzit sau farfurie ;

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

MIUTA 1

28.03.2014, 12:36

babi5 1

03.04.2014, 18:15

gaby multumesc

babi5 1

03.04.2014, 18:17

MIUTA multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Clatite de post cu magiun de prune