Clătite cu mere, stafide şi sos de fructe de pădure

de anomisana in Dulciuri, 8 Apr 2012 | 1969 vizualizari

 

De câteva zile mi-era poftă de clătite, dar vroiam să fie altfel decât cele pe care le fac de ani de zile. Aveam în congelator nişte mere date pe răzătoare şi mi-am amintit de un sos de fructe de pădure, văzut pe la emisiunile de gătit pe care le urmăresc, aşa că am pornit la treabă iar ăsta este rezultatul.

 

INGREDIENTE

Clătite

  • 500 ml lapte
  • 2 ouă
  • 270 gr făină
  • sare
  • 1 linguriţă coajă de portocală rasă
  • 2 linguri de zahăr
  • 70 gr unt topit

Umplutură

  • 250 gr mere rase
  • 2-3 linguri zahăr
  • 50 gr stafide
  • scorţişoară
  • nucşoară
  • lichior de scorţişoară

Sos de fructe de pădure

  • 250 gr fructe de pădure congelate
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri suc de lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite cu mere, stafide şi sos de fructe de pădure:

Am început prin a pune stafidele la înmuiat în lichior de scorţişoară.


Pentru aluatul de clătite am bătut ouăle bine, am adăugat zahărul iar apoi am adăugat în etape făina şi laptele. La sfărşit am adăugat untul topit şi răcit. Am lăsat aluatul să se odihnească şi între timp am pregătit umplutura şi sosul.


Pentru umplutură am amestecat merele cu stafidele scurse de lichior şi am adăugat zahăr, scorţişoară şi nucşoară.


Pentru sos am pus la foc fructele cu 2 linguri de zahăr şi le-am lăsat să fiarbă 2 minute. Le-am pasat prin blender, am adăugat 2 linguri de suc de lămâie şi am strecurat totul pentru a separa seminţele.


Am prăjit clătitele într-o tigaie de teflon, apoi le-am umplut cu mere, am pus deasupra sos de fructe şi am presărat zahăr pudră.

 

TIPS-URI

1

Umplutura este mai bună cu mere proaspete, dar eu le aveam deja în congelator

2

dacă faceţi sosul cu fructe proaspete, este mai bun nefiert (îşi păstrează toate vitaminele)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu mere, stafide şi sos de fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

anomisana 1

09.04.2012, 11:17

Mulţumesc tuturor pentru aprecieri. Oricât aş lipsi, revenirea este întotdeauna cu bucurie.

adry88 1

09.04.2012, 20:29

bune rau

Sim0na 1

09.04.2012, 21:12

Si eu una, si eu una!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene