Clatite dantelate, pufoase si crocante

de susu in Dulciuri, 2 Oct 2010 | 3923 vizualizari

 

Cantitatile sunt cu aproximatie. Facutul clatitelor este o arta. Aluatul trebuie sa fie pufos si sa aibe consistenta cremoasa, clatitele nici prea groase nici prea subtiri dar sa iasa putin crocante iar umplutura de ciocolata sau gem sa fie intinsa pe toata suprafata pana la margini. Daca le vom umple cu multa compozitie vor devein prea dulci si gretoase.Este bine sa folositi atat lapte pentru gust cat si apa minerala care face clatitele mai pufoase. Din aceasta compositie mi-au iesit aproximativ 15 clatite. Pentru mai multe dublati cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua proaspete (daca aveti de tara e si mai bine)
  • 300 ml lapte gras
  • 300 ml apa minerala
  • 400 g faina
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita zeama de lamaie  
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite dantelate, pufoase si crocante:

Am batut spuma albusurile cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Galbenusurile impreuna cu laptele, apa si esentele se bat cu mixerul apoi se adauga treptat cate doua linguri de faina si doua de albusuri amestecand usor de jos in sus cu ajutorul teului pentru a nu se face cocoloase. Facem de proba o clatita sa vedem daca mai trebuie faina sau lapte. Se pune ulei intr-o canuta asezata pe o farfurioara. Incingem o tigaie intinsa si apoi punem ulei, intindem pe toata suprafata si scurgem in cana. Mai lasam putin la incins dupa care punem un polonic de compozitie inclinand tigaia in toate partile. Cand e putin facuta se intoarce pe partea opusa. Se umplu cu compozitie cat sunt calde. . Inainte de a pune compozitie in tigaie se amesteca bine cu polonicul pentru a nu se lasa faina la fund.

Pentru clatitele dantelate am umplut o punga speciala in care am atasat un posh pentru scris, cu gaura mica si am lasat sa curga din compozitie astfel incat sa iasa o dantela.

 

 

TIPS-URI

1

Clatitele cele mai bune sunt cele facute pe loc si servite calde astfel incat puteti pastra din compozitie la frigider pentru momentul in care le preparati

RETETA IN IMAGINI

Clatite dantelate, pufoase si crocante-0
Clatite dantelate, pufoase si crocante-1
Clatite dantelate, pufoase si crocante-2
Clatite dantelate, pufoase si crocante-3
Clatite dantelate, pufoase si crocante-4
Clatite dantelate, pufoase si crocante-5
Clatite dantelate, pufoase si crocante-6
Clatite dantelate, pufoase si crocante-7
Clatite dantelate, pufoase si crocante-8

COMENTARII (13)

La Ancuta

La Ancuta 1

03.10.2010, 00:01

Foarte frumoase.

nadina73

nadina73 1

03.10.2010, 00:06

super am vazut si eu retata pe net e super mistofelicitari 5 f

kamy

kamy 1

03.10.2010, 22:57

trebuie sa incerc si eu cu mai multe oua....eu pun 1 ou la 1 cana de faina,lapte,apa min si un praf de sare....bune clatitele...deosebite cele dantelete...dar cum le umpli...nu curge dulceata?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!