Clatite de post cu scortisoara

de mihaelar63 in Dulciuri, 29 Noi 2015 | 2840 vizualizari

 

 Ma apuca pofta de dulce si ce sa faci mai repede decat niste clatite ?

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina alba
  • 2 cani apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita praf scortisoara
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • 1 varf cutit prof cardamom
  • 1 varf cutit praf de sare
  • dulceata preferata [ noi am avut prune cu bucati de nuca ]
  • nuca de cocos pentru presarat deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post cu scortisoara:

  1. Se omogenizeaza faina, apa minerala pusa pe rand, zaharul, sarea si mirodeniile.
  2. Cand acestea sunt bine amestecate se incorporeaza si uleiul in aluat .
  3. Aluatul trebuie sa fie subtire, drojdia va lucra si dospeste usor.
  4. Incepeti imediat sa coceti clatitele. Este suficient daca puneti la inceput cateva picaturi de ulei in tigaia teflonata non-aderenta.
  5. Puneti aluat in tigaie cu un polonic, miscati tigaia ca acesta sa se intinda pe tot fundul tigaii. Coaceti clatita pe ambele parti.
  6. Daca compozitia de clatite incepe sa se ingroase, diluati cu putina apa minerala.
  7. Serviti clatitele umplute cu dulceata preferata. Noi am avut dulceata de prune cu miezide nuca. Am decorat cu nuca de cocos [se putea cu zahar pudra dar am dorit sa folosesc mai putin zahar] .

TIPS-URI

1

Aceste clatite cu drojdie vor fi elastice, nu se vor rupe si vor ramne pufoae chiar daca se racesc putin.

2

Prin incorporarea uleiului in compozitie clatitele nu vor fi foarte uleioase. Este suficient sa puneti doar la inceput cateva picaturi de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

01.12.2015, 20:08

Deliciu!

Catalina L 1

02.12.2015, 14:42

delicioase

Gicuta 1

03.12.2015, 09:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Revani(prajitura cu gris)