Clatite de post cu scortisoara

de mihaelar63 in Dulciuri, 29 Noi 2015 | 609 vizualizari

 

 Ma apuca pofta de dulce si ce sa faci mai repede decat niste clatite ?

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina alba
  • 2 cani apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita praf scortisoara
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • 1 varf cutit prof cardamom
  • 1 varf cutit praf de sare
  • dulceata preferata [ noi am avut prune cu bucati de nuca ]
  • nuca de cocos pentru presarat deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post cu scortisoara:


  1. Se omogenizeaza faina, apa minerala pusa pe rand, zaharul, sarea si mirodeniile.

  2. Cand acestea sunt bine amestecate se incorporeaza si uleiul in aluat .

  3. Aluatul trebuie sa fie subtire, drojdia va lucra si dospeste usor.

  4. Incepeti imediat sa coceti clatitele. Este suficient daca puneti la inceput cateva picaturi de ulei in tigaia teflonata non-aderenta.

  5. Puneti aluat in tigaie cu un polonic, miscati tigaia ca acesta sa se intinda pe tot fundul tigaii. Coaceti clatita pe ambele parti.

  6. Daca compozitia de clatite incepe sa se ingroase, diluati cu putina apa minerala.

  7. Serviti clatitele umplute cu dulceata preferata. Noi am avut dulceata de prune cu miezide nuca. Am decorat cu nuca de cocos [se putea cu zahar pudra dar am dorit sa folosesc mai putin zahar] .

 

TIPS-URI

1

Aceste clatite cu drojdie vor fi elastice, nu se vor rupe si vor ramne pufoae chiar daca se racesc putin.

2

Prin incorporarea uleiului in compozitie clatitele nu vor fi foarte uleioase. Este suficient sa puneti doar la inceput cateva picaturi de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 38 %
399.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

01.12.2015, 20:08

Deliciu!

Catalina L 1

02.12.2015, 14:42

delicioase

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lipie cu legume
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu branza dulce si stafide