Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci

de Zamfira in Dulciuri, 28 Mai 2016 | 698 vizualizari

 

Desert fără făină, zahăr, margarină, praf de copt …. ohooo … ce părere aveţi? Daaa, este adevărat!!!

Este un desert foarte sănătos şi super aromat. Timp de pregătire maxim 10 minute.

Facem o scurtă analiză a ingredientelor
BANANA

Bananele sunt printre cele mai consumate fructe din lume şi unii oameni de ştiinţă cred că banana ar fi fost chiar primul fruct din lume. Bananele sunt crescute în cel puţin 107 de ţări şi sunt pe locul al patrulea în topul culturilor alimentare din lume, în valoare monetară. Beneficiile posibile pentru sănătate includ reducerea riscului de cancer şi astm, scăderea tensiunii arteriale şi îmbunătăţirea sănătăţii inimii.
OUL

Oul este un aliment gustos, cu un bogat conţinut în proteine, vitamine şi elemente atât de necesare sănătăţii. Dar şi un important depozit de colesterol. Oul conţine bioregulatori, o mare cantitate de minerale (calciu şi fier), vitaminele A, B1, B2, albumine (poate fi uşor asimilat), metionină, un aminoacid folositor pentru ficat. Gălbenuşul are calitatea unică de a determina contracţia vezicii biliare, prin această stimulînd activitatea fierii, contribuind în acelaşi timp la asimilarea grăsimilor.
SCORŢIŞOARA
Stimulează circulaţia periferică

Echilibrează glicemia

Este puternic antioxidant

Stimulează sistemul imunitar

Ajută la pierderea în greutate

CIOCOLATA NEAGRĂ 85%
Bogata în antioxidanţi naturali, ciocolata neagră şi cacaua sunt la fel de benefice ca şi ceaiul verde şi afinele

Este bună pentru creier, inimă, protejează împotriva diabetului de tip 2

Bogată în antioxidanţi şi teobromină cea care întăreşte smalţul dinţilor.

Ciocolata neagră, spre deosebire de alte dulciuri, scade riscul de a face carii, dacă este menţinută o igienă dentară optimă.

Ciocolata neagră conţine în concentraţii mari numeroase vitamine şi minerale care ajută la menţinerea stării de sănătate a unei persoane:

– potasiu

– cupru

– magneziu

– fier
MIERE DE ALBINE
Mierea este cel mai rapid şi puternic energizant natural cunoscut. Aceasta ajută să avem un tonus bun şi încarcă cu energie. Substanţele pe care le conţine sunt extrem de uşor de asimilat de către organism, care primeşte prin miere nu doar caloriile de care are nevoie, ci si mineralele, vitaminele şi enzimele. Apoi, mierea este un puternic antiinfecţios natural, care acţionează asupra principalelor sisteme şi aparate din organism, de la tubul digestiv şi căile respiratorii până la nivelul pielii şi al mucoaselor.
ALUNE DE PĂDURE – NUCI
Nucile, seminţele şi alunele fac toate parte dintr-o mare familie, împărţind unele caracteristici, cum ar fi aceea că sunt pline de proteine, vitamine, minerale şi grăsimi sănătoase.
Prin conţinutul lor bogat în vitamine şi minerale, alunele menţin sănătatea sistemului cardiovascular: întăresc celulele vaselor coronariene şi miocardice, stimulează înmulţirea celulelor sănătoase şi reglează nivelul colesterolului. Totodată au acţiune antivirală, anticanceroasă, stimulează activitatea ganglionilor limfatici şi favorizează producţia de interferon a celulelor imunitare. În acest sens, specialiştii consideră că la un consumator de alune leucocitele producătoare de interferon îşi intensifică activitatea de aproape 25 de ori, iar cancerul aflat în faza incipientă poate dispărea
 http://www.ziare.com/articole/nuci+proprietati http://www.sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/beneficiile-oferite-de-ciocolata-neagra_10426 http://dieta.romedic.ro/aliment/banane http://sanatate.bzi.ro/beneficiile-terapeutice-ale-alunelor-de-padure-783

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 clătite medii
    • 2 banane foarte bine coapte(coaja trebuie să aibă o culoare galben închis, evitaţi culoarea maro sau verde crud)
    • 1 ou
    • 1/2 linguriţă de scorţişoare
    • nuci, alune de pădure
    • 4 pătrăţele de ciocolată 85% topită
    • 1 lingură de miere
    • unt pentru prăjire (putem folosi ulei de floarea soarelui sau de măsline)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci:

Pisăm bananele cu o furculiţă până când devin o pastă omogenă.Adăugăm oul crud şi scorţişoara.Amestecăm totul foarte bine timp de câteva minute.


Punem o bucăţică de unt în tigaie, lăsăm să se topească şi adăugăm cu un polonic o porţie de aluat.Din cantitatea de ingrediente notate mai sus, aluatul obţinut se va împărţii în patru porţii.


Clătitele se prăjesc pe fiecare parte între 1 şi 2 minute la un foc mediu. Culoarea brun-aurie. Adăugăm unt în tigaie pentru fiecare clătită.Clătitele se prăjesc pe fiecare parte între 1 şi 2 minute la un foc mediu.


Culoarea brun-aurie.


Adăugăm unt în tigaie pentru fiecare clătită.


Decorăm clătitele cu ciocolată topită, miere, alune de pădure şi nuci.


Clătitele se pot servi calde sau reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

30.05.2016, 20:27

Super bune!

elucubratiiculinare 1

31.05.2016, 08:49

ce bine arata

Zamfira 1

31.05.2016, 18:40

Multumesc!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu miere