Clatite dospite

de amalia01 in Mancare copii, 20 Oct 2016 | 819 vizualizari

 

Cred ca in materie de clatite intotdeauna poti face ceva nou.
Eu am facut unele dospite. Si sunt pufoase chiar si a doua zi. Iar pentru ca este desertul preferat al micutei mele ( hai, bine...unul dintre ele...) am folosit Green Sugar in locul zaharului clasic.

 

INGREDIENTE

  • 1/4 cub mic drojdie Dr.Oetker
  • 1 ou
  • 3 lg Green Sugar
  • 100 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • 1 vf de lgt coaja rasa de lamaie
  • ulei
  • faina cat cuprinde ( oricat as ura aceasta expresie!)
  • mai ai nevoie de dulceata, sos de ciocolata Dr.Oetker si frisca, pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite dospite:

Dizolvi drojdia in laptele caldut si lasi asa cca 10 minute, timp in care pregatesti restul de "aluat".


Bati bine oul cu praful de sare, Green Sugar si coaja de lamaie.


Adaugi laptele cu drojdia si apoi apa minerala.


Torni faina in ploaie, amestecand cu telul, pana cand obtii un "aluat" de consistenta unei smantani subtiri.


Lasi sa se odihneasca 10 minute si apoi coci clatitele in tigaia unsa cu putin ulei.


Le servesti calde, umplute cu dulceata preferata si "stropite" cu sos de ciocolata si frisca.


 

TIPS-URI

1

clatite

2

desert copii

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite dospite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

noiinbucatarie 1

20.10.2016, 21:31

dantes 1

21.10.2016, 07:56

Interesant!

Ksenya 1

21.10.2016, 09:41

n-am facut cu drojdie,trebuie sa incerc si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Desert clatite cu dulceata