Clatite festive si indragostite:)

de simona72 in Dulciuri, 17 Feb 2016 | 1136 vizualizari

 

Cand vine primavara dragostea pluteste in aer. Asa am simtit si eu atunci cand am pregatit un dulce pentru dragii mei dragi. In weekend incercam cat mai mult sa luam masa acasa, in familie, sa ne adunam si sa povestim, sa ne relaxam si sa ne rasfatam cu cate un dulce bun, facut in casa cu dragoste…
Initial, desertul s-a dorit a fi unul simplu, dar cum ideea era de a face ceva la pahar m-am gandit ulterior, cand am vrut sa-l servim, ca tot mai bine i-ar sta intr-o farfurie. Asa ca, dupa prima sedinta foto, am redecorat desertul, care a devenit un tortulet din clatite…

 

INGREDIENTE

Pentru pancakes:

  • 1 ou
  • 150 ml chefir
  • 150 ml lapte de cocos
  • 50 ml lapte dulce
  • 3 linguri zahar brut
  • 1 praf mic de sare
  • 2 linguri pline cu cacao neagra
  • 1 lingura extract natural de vanilie
  • 250 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • Ulei sau unt pentru prajit clatitele
  • Pentru umplutura:
  • 1 compot de ananas rondele
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri crema de lamaie sau vanilie
  • Pentru ornat:
  • Bomboane cu rom
  • Bombonele inimioare
  • Cacao neagra
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 3-4 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite festive si indragostite:):

Pentru pancakes: oul, zaharul, extractul de vanilie, sarea si chefirul le amestecam bine intr-un castronel cu un tel tip para. Adaugam laptele de cocos si laptele dulce si amestecam din nou compozitia. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la compozitia facuta anterior. Amestecam bine cu telul pana faina se desface complet, iar compozitia devine fina. Adaugam cacaoa si amestecam pentru ultima oara in compozitie. Trebuie sa ne rezulte un aluat mai gros ca si cel de clatite subtiri, frantuzesti. Incingem o tigaie mica, cu diametrul potrivit cu paharul in care vrem sa asamblam clatitele. Punem cate un strop de ulei in tigaia incinsa, adaugam un polonic mic de aluat, inclinam tigaia pentru a distribui aluatul in tigaie. Coacem clatita pe o parte 2 minute, pana incepe sa faca basicute, o intoarcem si o prajim si pe partea cealalta 2 minute. Procedam la fel cu restul aluatului de clatite…


Pentru umplutura: mixam frisca cu zaharul pudra pana capata consistenta dorita. Adaugam crema de lamaie sau vanilie(de lamaie am folosit eu), mixam pana la incorporare. Dam crema la frigider pana in momentul asamblarii.


Pentru asamblare: folosim un pahar/cupa cu marginile inalte si gura larga. Pe fundul paharului punem o prima clatita, adaugam 1-2 linguri crema, nivelam cu dosul unei linguri. Peste crema punem rondele de ananas. Punem din nou o clatita, crema, ananas, pana umplem paharul. Din cantitatile date mi-au ramas trei clatite(in pahar am folosit 6), iar din crema am oprit 3 linguri pentru ornat deasupra. Pe ultima clatita nu am pus crema, am presat putin cu mana sa se uniformizeze crema si clatitele in pahar, am dat paharul ca congelator pentru 15-20 minute.


Pentru ornat: am topit ciocolata neagra cu laptele pe baie de aburi. Am pus-o peste clatite, am adaugat pe margini bomboane cu rom, bombonele inimioare, iar in mijloc o inimioara din cacao neagra. Ulterior, am pus o farfurie peste pahar, am scuturat putin pentru a cadea continutul, am turnat restul de ciocolata topita, apoi cu un pos am ornat deasupra cu crema oprita. Am pudrat crema cu cacao neagra. Se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!!

 

TIPS-URI

1

· Atat tigaia cat si paharul au avut diametrul de 14 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite festive si indragostite:)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

laura_n 1

17.02.2016, 22:35

dementiale!

Corinuta 1

26.02.2016, 13:04

Felicitari Simooooooooooooooooooooo!

simona72 1

26.02.2016, 14:19

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri