Clatite la cuptor cu spanac si urda

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2013 | 8304 vizualizari

 

Noua ne place spanacul. Nu acelasi lucru il pot spune si despre piticul meu :(. Am incercat diferite combinatii, un speranta ca nu-si va da seama. La fel a fost si cu aceste clatite. Din pacate, nu am reusit. Daca insa va place spanacul, incercati acesta combinatie delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 60 g faina
  • 125 ml lapte
  • 4 oua
  • 30 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 200 g urda
  • 400 g spanac
  • sare, piper
  • busuioc
  • salvie
  • Sosul bechamel:
  • 30 g unt
  • 30 g faina
  • 250 ml lapte
  • sare, piper alb
  • nucsoara
  • Sosul de rosii:
  • 3 rosii mari sau 1 cescuta bulion (eu am folosit bulion cu ardei)
  • 2 catei de usturoi
  • cimbru
  • sare, piper
  • busuic proaspat
  • 50 g cascaval ras (pentru ras deaupra)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite la cuptor cu spanac si urda:

Incepem cu pregatirea clatitelor. Mixam ouale si adaugam untul topit in fir subtire iar apoi laptele. La final adaugam faina si praful de sare si mixam bine, pentru a desface cocoloasele.

Coacem clatitele in tigaie antiaderenta si le punem deoparte pana cand pregatim umplutura.

Spalam bine spanacul si il tocam marunt.
Incingem 2 linguri de unt intr-o tigaie si adaugam spanacul. Lasam sa se inmoaie (~5 minute) iar apoi adaugam sare, piper, busuioc si salvie. Stingem focul si adaugam urda. Amestecam pana se omogenizeaza si lasa la racit.

Pentru sosul bechamel topim untul intr-o cratita iar apoi adaugam faina si amestecam energic. Adaugam treptat laptele si amestecam pentru a desface cocoloasele. Lasam sa fiarba pana se ingorasa putin iar apoi adaugam sare, piper si nucsoara. Dam deoparte si lasam putin sa se racoreasca.

Pentru sosul de rosii calim putin usturoiul taiat feliute, in ulei de masline iar apoi adaugam rosiile, curatate de coaja si taiate marunt, sau sucul de rosii. Lasam sa fiarba pana scade putin iar apoi adaugam cimbrul si potrivim de sare si piper. La final adaugam busuiocul tocat.

Umplem clatitele cu cate o lingura de umplutura si le rulam ca pe sarmale.
Ungem cu unt o tava termorezistenta. Asezam clatitele in tava apoi turnam sosul bechamel. Deasupra  punem sosul de rosii si cascavalul ras. Dam tava la cuptor, la foc potrivit 20-30 de minute.

Servim calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite la cuptor cu spanac si urda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza