Clatite pufoase retetaq

de Miha in Dulciuri, 10 Aug 2009 | 13556 vizualizari

 

clatite pufoase reteta
by Natalia

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte batut
  • 2 oua
  • 4 linguri unt topit
  • 2 cani faina
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pufoase retetaq:

Intr-un vas se amesteca laptele batut cu ouale,untul, vanilia si zaharul.
Intr-un alt vas se amesteca faina cu sare, bicarbonat si praf de copt.

Se toarna amestecul lichid in cel uscat, amestecand lejer de cateva ori,aluatul trebuie sa arate ca avand cocoloase de faina.

Se lasa aluatul sa stea cam 20 minute, timp in care cocoloasele vor disparea. Trebuie respectat acest detaliu pentru ca clatitele sa iasa pufoase.

Se toarna aluatul cu lingura intr-o tigaie unsa cu putin ulei.

Cand aluatul incepe sa faca basicute ce se sparg deasupra,intoarcem clatita,cu o spatula,cu o miscare ferma.

Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc.

Le-am servit cu crema de ciocolata si sos de ciocolata. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase retetaq" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri glazurate