Clătite simple şi bune

de portiadelumina in Dulciuri, 5 Feb 2014 | 3056 vizualizari

 

Treaba este foarte simplă, asta pentru că toată lumea se pricepe la clătite. E drept, părerile sunt împărţite, pentru că unii pun accent pe umplutură iar alţii pe aluat. Eu acord atenţie ambelor părţi, nu de alta, dar când guşti dintr-o clătită ce-ţi umple gura de savoarea parfumată a ingredientelor parcă e altceva în comparaţie cu aluatul fad făcut doar din apă şi făină, eventual ou. E drept, pentru clătitele ce se umple cu brânză, altfel stăm de vorbă, dar cele dulci trebuie să fie bogate în arome şi mirosuri. Părerea mea, desigur, că doar nu sunt bucătar. :D

 

INGREDIENTE

  • 50 cl apă minerală
  • 300 gr făină
  • 2 ouă
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei (în compoziţie)
  • gem de cireşe
  • cireşe confiate
  • răzătură de portocală
  • răzătură de lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite simple şi bune:

Şi cum pofta de clătite este mare, am purces la făcut. Am amestecat ingredientele enumerate mai sus (mai puţin gemul şi cireşele, desigur) amestecând cu un tel (nu mixer) până când aluatul a căpătat consistenţa necesară turnării în tigaia încinsă.


Evident, compoziţia am lăsat-o cca 30 de minute la rece pentru ca făina să se "desfacă" aşa cum se cuvine, asta pentru că nu pot spune că trebuia să crească, ca la aluaturile obişnuite.


Într-o tigaie de teflon bine încinsă am picurat foarte puţin ulei şi am turnat cu un polonic compoziţia necesară unei clătite, întorcând clătita (musai prin aruncare) la momentul potrivit coacerii. Eventual, pentru cine nu are îndemânare, după desprinderea de marginile tigăii (cu o spatulă) clătita poate fi întoarsă cu ajutorul unei palete.


Le-am asezonat cu cireşe confiate, bune şi aromate.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi laptele în locul apei ori chiar cele două combinate

2

apa minerală este mult mai bună la aluaturi decât apa simplă, plată

3

nu am pus zahăr, afară de cel vanilat, zahărul duce (predispune) la lipirea clătitei şi eventual ruperea ei. oricum, umplutura este destul de dulce

4

de data asta am optat pentru cireşe, dar cu alte ocazii folosesc gem de prune, de vişine, nuci ori alte umpluturi, după gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite simple şi bune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (89)

Geanina87 1

11.02.2014, 20:30

buneeeee

portiadelumina 1

11.02.2014, 21:03

Au fost, Geanina, că s-au dus, cu tot cu gustul lor bun.

andreiioanamihaela 1

05.03.2014, 17:52

Acum am facut, si sunt DELICIOASE!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu dulceata