Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

de Rocsi in Prajituri, 21 Mar 2012 | 5276 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 550 ml apa minerala
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 7-8 linguri mai pline cu faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 portocale
  • 1 piersica din compot
  • 4 linguri cu varf de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura margarina
  • 5 linguri zeama de compot de piersici
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu portocale in sos (de post):

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de portocala. Adaugam praful de copt,apoi faina in ploaie,timp in care invartim mereu in compozitie. O lasam 15 minute la frigider. Picuram intr-o tigaie ulei si cu un pensonas intindem pe intreaga suprafata.. Cand s-a incins ,cu un polonic punem cate putina compozitie. Rumenim clatitele pe ambele parti si le punem pe un platou.

Umplutura: Intr-o cratita punem zaharul la topit. Cand este complet topit punem margarina ,zaharul vanilat ,zeama de lamaie si zeama de compot.
Lasam sa fiarba la foc mic,pana se ingroasa putin(daca doriti sa fie foarte gros,atunci puneti o lingurita de faina). Piersica o taiem feliute pe lung.
Dam pe razatoare putina coaja dintr-o portocala ,apoi le decojim. Taiem o portocala si jumatate cubulete. Cand sosul s-a ingrosat ,tragem cratita de pe foc,punem bucatile de pierscica si portocala si o lingurita coaja rasa de portocala. Amestecam sa le omogenizam.

Umplem clatitele una cate una,apoi servim.

Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu portocale in sos (de post)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite cu banane si faina integrala