Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea

de Sidy in Dulciuri, 25 Ian 2012 | 3563 vizualizari

 

Poate nu are sa va vina sa credeti , dar reteta am primit-o prin mail din Elvetia de la prietena mea Cristina.
Iar cand am ajuns la finalul retetei am dat de acest filmulet:
http://www.youtube.com/watch?v=OZ7iWZ2Auyc
Lasati sa ruleze vreo 3 minute si apoi veti vedea reteta.
Facand aceste clatite va veti incanta papilele gustative desi aveti un pic de munca.Dar nu veti regreta...Cu putine modificari , a iesit aceasta bunatate.
Multumesc pentru reteta Laura L si Cristina S.
LIA mi-a spus ca ieri a facut si ea, asa ca urmeaza si bunatatea ei...

 

INGREDIENTE

  • 16 clatite
  • 700 g branza de vaci
  • 10 oua
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingutita esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 400 ml smantana
  • 450 g zahar
  • 100 g stafide inmuiate in apa cu esenta rom
  • 30 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea:

Clatitele se fac dupa reteta preferata a fiecareia.Eu le-am facut fara zahar ( este destul in umplutura si in sos) si cu apa minerala.


Intr-un bol mare faramitam branza cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam 2 oua intregi, 100 g zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele inmuiate.


Celelalte 8 oua le spargem si separam albusurile de galbenusuri.


Galbenusurile le mixam bine cu un zahar vanilat Bourbon, 150 g zahar si smantana.


Umplem calatitele cu cate o lingura de branza si le impaturam ca pe sarmale.Asezam clatitele in vase yenna unse cu unt.Peste clatite punem cateva bucatele de unt.


Crema din galbenusuri o turnam peste clatite si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , cam 10-15 minute pina cand crema de vanilie se intareste pe margini.


Scoatem clatitele din cuptor si punem deasupra bezeaua facuta astfel: albusurile le batem bine cu un praf de sare; adaugam apoi restul de zahar si mixam din nou pina se intaresc bine albusurile.


Dam din nou la cuptor bezeaua pina cand aceasta se caramelizeaza.


Se servesc asa calde, cate doua bucati de persoana.


Pofta mare !


 

TIPS-URI

1

Clatitele Laurei L se numesc Clatite banatene sau Ana Lugojana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (26)

Rocsi 1

25.01.2012, 22:38

Moaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

danakarin 1

26.01.2012, 00:07

foarte bun!! Seamana cu clatitele Ana Lugojana !

jolygina 1

29.01.2012, 12:19

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34