Coaja confiata de lamaie si portocala

de simona72 in Sirop / Compot, 18 Ian 2015 | 1734 vizualizari

 

Reteta imprumutata de la Oana Igretiu de pe blogul Savori urbane...Pentru ca imi plac foarte mult aromele in prajituri am zis sa incerc reteta Oanei de a realiza in casa coaja de citrice confiate. Am urmat pasii pe care ii descrie Oana in reteta si a iesit foarte buna si aromata. Doar ca si complectare este ca a iesit prea putin sirop, dar nu a fost nici un impediment pentru ca am mai complectat cu apa si zahar pentru un plus de sirop la borcan....

 

INGREDIENTE

  • coaja de la 2 portocale
  • coaja de la 2 lamai
  • pentru lamai: 175 ml apa+ 90 gr zahar
  • pentru portocale: 130 ml apa+ 65 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaja confiata de lamaie si portocala:

Pentru a realiza coaja confiata de lamaie am ales din magazin lamaile acelea mari, pe care eu nu le cumpar niciodata, pentru ca, au un continut scazut de suc, dar contin o coaja groasa.


Am spalat lamaile in mai multe ape, le-am curatat de coaja, iar cu un cutit mic si ascutit taiem din partea alba care este prea groasa. Punem feliile de coaja de lamaie intr-un vas cu apa rece. Le lasam in vas pana a doua zi, dar schimbam apa de 3-4 ori. La fel procedam si cu cojile de portocala.


A doua zi am aruncat ultima apa de pe ele, am pus cojile de lamaie si portocala in doua ibrice separate si le-am acoperit cu apa. le-am dat la foc si le-am lasat sa fiarba 20 minute. Am strecurat cojile de apa si le-am cantarit. Coji de lamaie am avut mai multe...asa ca am avut 175 gr coji de lamaie, am adaugat 175 ml apa si 90 gr zahar. Ideea este sa puneti apa atat cat cantaresc cojile, iar zahar jumatate. Am pus cu aproximatie, chiar daca am avut cantar electronic...La fel am procedat si cu cojile de portocala. Am pus craticioarele pe foc si le-am lasat sa fiarba la foc mic 30 minute, pana cojile devin translucide. La cojile de portocala a mai scazut putin apa asa ca am mai adaugat putina apa si zahar si am lasat sa dea in clocot. Le-am lasat sa se raceasca si le-am pus in borcane cu capac. Le pastrez in frigider si sunt minunate la orice prajitura...


Sa va fie de folos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaja confiata de lamaie si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

18.01.2015, 21:02

Super faina reteta!

MOKUSKA 1

19.01.2015, 10:08

minunate

anca_rm 1

19.01.2015, 11:50

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni