Coaste de porc la cuptor

de InvatsaBucataresccom in Porc, 24 Noi 2014 | 47992 vizualizari

 

Sambata m-am gandit sa gatesc coaste de porc si m-am apucat sa caut retete pe Youtube! Am vazut una pe canalul lui Jamie oliver dar timpul de preparare era de 12 ore cel putin si erau facute la gratar. Mai gasisem o reteta a lui Gordon Ramsay, dar erau coaste cu multa grasime si nu imi plac. Intr-un final am facut o reteta care are parti din ambele retete, :). Iata reteta:

 

INGREDIENTE

  • 3 “seturi” coaste de porc intregi ( altfel nu stiu cum as putea sa le numesc )
  • 1 lingura seminte de chimen pisate
  • 1 lingura seminte fenicul pisate
  • 1 boia de ardei dulce
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingura ghimbir uscat
  • 1 lingura piper macinat
  • 2 linguri ulei masline
  • 4cm ghimbir proaspat
  • 3 catei usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 70ml sos soia slab (light)
  • 70ml miere
  • 70 ml ketchup
  • 70ml otet de orez
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 150ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc la cuptor:

Incalziti cuptorul la 160grade

Amestecati condimentele uscate si puneti peste coaste intr-un strat omogen. Inveliti coastele in folie de aluminiu si bagati-le in cuptor pentru 90 de minute. Intre timp intr-o craticioara caliti pentru 30 de secunde ghimbirul si usturoiul dupa care adaugati celalalte condimente, ceapa verde, sosul de soia, mierea, ketchup-ul, otetul, zeama de lamaie si apa, si fierbeti la foc mic pana se reduce la jumatate. Lasati sosul sa se raceasca.

Dupa cele 90 de minute scoateti coastele din foile, luati o pensula si le ungeti cu sosul facut mai devreme, puneti un strat generos, dupa care la mai bagati in cuptor la 170 grade pentru inca 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

iry-gabriela 1

05.04.2015, 16:03

Rahela Velicu 1

09.12.2017, 22:37

De facut!

ChrisWhite 1

05.04.2018, 12:26

buna, cand le bagi inapoi in cuptor dupa cela 90 minute , le bagi in aceasi folie ? sau fara folie ?mersi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Costita cu cartofi ( la cuptor )