Coaste si carnati in sos de rosii cu pilaf de orez

de Valclaudia in Porc, 24 Sep 2015 | 6192 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru o leoaica mofturoasa care a refuzat supa mea cu galuste si chimen...

 

INGREDIENTE

  • coaste proaspete de porc, cca 800 g
  • carnat de porc afumat, cca 400 g
  • 500 gr. rosii foarte coapte de gradina
  • 2 ardei rosii
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 linguri de ulei
  • boabe de piper
  • sare dupa gust
  • verdeata proaspat tocata

Pilaful:

  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov mic
  • 4 linguri ulei
  • 1 cana orez
  • 1 lingurita rasa bobite de mustar
  • 3 cani apa
  • sare si piper dupa gust
  • 1 bucata de praz de cca 10 cm (partea alba)
  • verdeata proaspat tocata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste si carnati in sos de rosii cu pilaf de orez:

Coastele le clatim sub jet de apa rece, apoi le portionam.

Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucati.

Se pun la sotat in ulei cateva minute.

Adaugam apoi coastele, bucatile de carnati si mixul din boabe de piper, punem 1/2 cana cu apa si acoperim tigaia. Lasam la foc potrivit pana scade apa.

Rosiile le trecem prin robot, apoi le adaugam peste coaste. Acoperim din nou tigaia si lasam sa se gateasca la foc mic pana scade toata apa iar coastele si bucatile de carnati se rumenesc dupa preferinta. Presaram verdeata tocata, oprim focul si acoperim din nou tigaia.

Pentru pilaf procedam in felul urmator: ceapa si ardeiul se taie bucatele si se pun la calit in 4 linguri de ulei pentru 3-4 minute.

Adaugam morcovul trecut pe razatoarea fina, punem sarer si piper macinat dupa gust, bobitele de mustar, adaugam orezul, apoi 1 cana cu apa si lasam orezul sa fiarba la foc potrivit; nu uitam sa amestecam des in orez, altfel se prinde de cratita.

Dupa ce scade apa si incepe orezul sa se umfle, mai punem 1 cana cu apa, lasam din nou sa scada si la final o adaugam pe ultima.

Cand toata apa a scazut si orezul este fiert, asa ca oprim focul si presaram verdeata proaspat tocata.

Servim cu coaste rumene si bucatele de carnaciori afumati, o mancare delicioasa!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste si carnati in sos de rosii cu pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aurii cu carne de la garnita