Coaste si carnati in sos de rosii cu pilaf de orez

de Valclaudia in Porc, 24 Sep 2015 | 1726 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru o leoaica mofturoasa care a refuzat supa mea cu galuste si chimen...

 

INGREDIENTE

  • coaste proaspete de porc, cca 800 g
  • carnat de porc afumat, cca 400 g
  • 500 gr. rosii foarte coapte de gradina
  • 2 ardei rosii
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 linguri de ulei
  • boabe de piper
  • sare dupa gust
  • verdeata proaspat tocata

Pilaful:

  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov mic
  • 4 linguri ulei
  • 1 cana orez
  • 1 lingurita rasa bobite de mustar
  • 3 cani apa
  • sare si piper dupa gust
  • 1 bucata de praz de cca 10 cm (partea alba)
  • verdeata proaspat tocata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste si carnati in sos de rosii cu pilaf de orez:

Coastele le clatim sub jet de apa rece, apoi le portionam.


Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucati.


Se pun la sotat in ulei cateva minute.


Adaugam apoi coastele, bucatile de carnati si mixul din boabe de piper, punem 1/2 cana cu apa si acoperim tigaia. Lasam la foc potrivit pana scade apa.


Rosiile le trecem prin robot, apoi le adaugam peste coaste. Acoperim din nou tigaia si lasam sa se gateasca la foc mic pana scade toata apa iar coastele si bucatile de carnati se rumenesc dupa preferinta. Presaram verdeata tocata, oprim focul si acoperim din nou tigaia.


Pentru pilaf procedam in felul urmator: ceapa si ardeiul se taie bucatele si se pun la calit in 4 linguri de ulei pentru 3-4 minute.


Adaugam morcovul trecut pe razatoarea fina, punem sarer si piper macinat dupa gust, bobitele de mustar, adaugam orezul, apoi 1 cana cu apa si lasam orezul sa fiarba la foc potrivit; nu uitam sa amestecam des in orez, altfel se prinde de cratita.


Dupa ce scade apa si incepe orezul sa se umfle, mai punem 1 cana cu apa, lasam din nou sa scada si la final o adaugam pe ultima.


Cand toata apa a scazut si orezul este fiert, asa ca oprim focul si presaram verdeata proaspat tocata.


Servim cu coaste rumene si bucatele de carnaciori afumati, o mancare delicioasa!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste si carnati in sos de rosii cu pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

25.09.2015, 11:59

Andreea Caroline 1

25.09.2015, 14:04

Vin si eu la masa la tine

Gicuta69 1

28.09.2015, 14:49

Doamne cum arataaaa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Carnati traditionali de porc