Coaste si spata de batal in foi de varza acra

de mihaelar63 in Oaie, 17 Ian 2020 | 1356 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"
 Musafirii mei sunt oameni seriosi care degusta cu incredere din bucatele mele. Cum am stiut ca peste tot au servit porc, m-am gandit sa le fac o surpriza pregatindu-le costite de batal.

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg caste si spate de batal
  • 200 gr slaninuta afumata
  • 6 foi de varza acra
  • 6 catei de usturoi
  • 2 cepe rosii
  • 2 lingurite ras el hanout
  • 1.5 lingurite rozmarin pudra
  • 1,5 lingurita boia dulce afumata
  • 1.5 lingurita ghimbir pudra
  • 1.5 lingurita piper brazilian macinat
  • ardei iute rosu , ceapa verde -pentru decor
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste si spata de batal in foi de varza acra:

  1. Costitele de batal si spata se freaca bine cu sare si cu condimentele date mai sus .
  2. Ceapa si usturoiul se curata si se feliaza .
  3. Distribuiti pe deasupra la carne felii de ceapa , usturoi si slaninuta afumata .
  4. BUcatile de carne se invelesc in foi de varza acra .
  5. Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am lasat la rece ,la marinare uscata .
  6. Nu am mai folosit ulei sau alte grasimi .
  7. Grasimea rezultata de la coacere este suficienta pentru ca batalul ajuns aproape de maturitate este destul de gras .
  8. Cand    au sosit musafirii am pus apa putina in tava .
  9. Am pus tava cu carne la cuptor la foc mic ,cam 150 grade timp de 3 ore . Numai bine pana am servit aperitivele , ciorba si cate un paharel de ceva .
  10. Spre sfarsitul coacerii am scos folia si frunzele de varza acra , apoi am lasat batalul sa se rumeneasca .
  11. Serviti costitele si spata de batal fierbinti si frumos decorate cu ardei iute si ceapa verde .
  12. Alaturi puneti salata si garnitura preferata . Noi am avut orez simplu cu patrunjel verde si salata de cruditati.
  13. Nu uitati ca asemenea carne , cere un pahar de vin rosu . Noi am avut un vin de casa din Republica [Moldova ], rosu, robust , dar usor sifonat cu aroma fructata .
  14.           Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste si spata de batal in foi de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol la cuptor, cu cartofi

de oanapl 7

ieri la 19:34

Reteta de crinkles cu portocala

de laura_n 7

ieri la 15:22

Supă/ Cremă de linte

pe 01.12 la 20:23

Mazare congelata pentru iarna

pe 30.11 la 20:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coaste de berbecuţ în sos de vin alb