Coaste si spata de batal in foi de varza acra

de mihaelar63 in Oaie, 17 Ian 2020 | 1725 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"
 Musafirii mei sunt oameni seriosi care degusta cu incredere din bucatele mele. Cum am stiut ca peste tot au servit porc, m-am gandit sa le fac o surpriza pregatindu-le costite de batal.

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg caste si spate de batal
  • 200 gr slaninuta afumata
  • 6 foi de varza acra
  • 6 catei de usturoi
  • 2 cepe rosii
  • 2 lingurite ras el hanout
  • 1.5 lingurite rozmarin pudra
  • 1,5 lingurita boia dulce afumata
  • 1.5 lingurita ghimbir pudra
  • 1.5 lingurita piper brazilian macinat
  • ardei iute rosu , ceapa verde -pentru decor
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste si spata de batal in foi de varza acra:

  1. Costitele de batal si spata se freaca bine cu sare si cu condimentele date mai sus .
  2. Ceapa si usturoiul se curata si se feliaza .
  3. Distribuiti pe deasupra la carne felii de ceapa , usturoi si slaninuta afumata .
  4. BUcatile de carne se invelesc in foi de varza acra .
  5. Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am lasat la rece ,la marinare uscata .
  6. Nu am mai folosit ulei sau alte grasimi .
  7. Grasimea rezultata de la coacere este suficienta pentru ca batalul ajuns aproape de maturitate este destul de gras .
  8. Cand    au sosit musafirii am pus apa putina in tava .
  9. Am pus tava cu carne la cuptor la foc mic ,cam 150 grade timp de 3 ore . Numai bine pana am servit aperitivele , ciorba si cate un paharel de ceva .
  10. Spre sfarsitul coacerii am scos folia si frunzele de varza acra , apoi am lasat batalul sa se rumeneasca .
  11. Serviti costitele si spata de batal fierbinti si frumos decorate cu ardei iute si ceapa verde .
  12. Alaturi puneti salata si garnitura preferata . Noi am avut orez simplu cu patrunjel verde si salata de cruditati.
  13. Nu uitati ca asemenea carne , cere un pahar de vin rosu . Noi am avut un vin de casa din Republica [Moldova ], rosu, robust , dar usor sifonat cu aroma fructata .
  14.           Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste si spata de batal in foi de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Coaste de berbecuţ în sos de vin alb